Ο παράδοξος λόγος που «κόλλησε» η μεταφορά ενός βιβλίου στη μεγάλη οθόνη

Ο παράδοξος λόγος που «κόλλησε» η μεταφορά ενός βιβλίου στη μεγάλη οθόνη

Το Μεγάλο σορτάρισμα, το Moneyball και το Σχέσεις στοργής (The Blind Side) είναι τα τρία βιβλία του συγγραφέα Michael Lewis που έχουν μεταφερθεί μέχρι στιγμής στον κινηματογράφο, και όλες οι ταινίες είχαν αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία. Ωστόσο, ο συγγραφέας θεωρεί πως ένα άλλο βιβλίο του, το The Flash Boys, δεν θα γίνει ποτέ ταινία, για έναν μάλλον απρόσμενο λόγο.

Όπως ανέφερε ο Lewis μιλώντας σε φεστιβάλ βιβλίου στην Ουάσινγκτον, στο παρελθόν υπήρξαν επαφές για την κινηματογραφική μεταφορά του Flash Boys, όμως αυτές δεν προχώρησαν ποτέ επειδή ο πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ασιατικής καταγωγής.

«Το πρόβλημα αποκαλύφθηκε όταν χάκερς χτύπησαν τη Sony. Υπήρχαν e-mails που ανταλλάχθηκαν για το πόσο αδύνατο ήταν να γίνει μια ταινία με Ασιάτη πρωταγωνιστή. Το πρόβλημα ήταν ο Brad Katsuyama (σ.σ. ο πρωταγωνιστής του βιβλίου)» ανέφερε ο συγγραφέας. «Δεν πίστευαν ότι υπάρχει κανένας αρκετά γνωστός Ασιάτης ηθοποιός, πράγμα που νομίζω πως είναι τρελό» σχολίασε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει πολλές αντιδράσεις για ταινίες του Χόλιγουντ όπου λευκοί ηθοποιοί υποδύθηκαν χαρακτήρες ασιατικής καταγωγής, όπως στα Doctor Strange, Ghost in the Shell και Aloha.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
The Athens Prize for Literature

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, έγινε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αθηναίων....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: