« -Τι διαβάζετε, Κύριέ μου; -Λόγια, λόγια, λόγια...» στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου
« -Τι διαβάζετε, Κύριέ μου; -Λόγια, λόγια, λόγια...» στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου

« -Τι διαβάζετε, Κύριέ μου; -Λόγια, λόγια, λόγια...» στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο του κεντρικού αφιερώματος «Βιβλίο-Θέατρο-Κινηματογράφος», διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «-Τι διαβάζετε, Κύριέ μου; -Λόγια, λόγια, λόγια...».

Η σχέση θεάτρου και βιβλίου είναι άρρηκτα δεμένη μέσα από μια διπλή προοπτική. Αφενός, τα θεατρικά κείμενα λειτουργούν και αυτόνομα μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου σε μια ζωή ανεξάρτητη από τη σκηνική τους παρουσίαση και αφετέρου τα βιβλία είναι εκείνα (χειρόγραφα αρχικά και εκδόσεις αργότερα) που διέσωσαν τα θεατρικά κείμενα για να μπορούμε να τα βλέπουμε στη σκηνή σήμερα. Το Εθνικό Θέατρο από την περσινή περίοδο επιχειρεί μεθοδικά πλέον την έκδοση των θεατρικών κειμένων που παρουσιάζονται από τις σκηνές του, ενώ σχετικές προσπάθειες είχαν γίνει και στο παρελθόν (όπως για παράδειγμα με τα έντυπα προγράμματα της Πειραματικής Σκηνής που συμπεριλάμβαναν και τα κείμενα).

Το Εθνικό Θέατρο συμμετέχει με ένα θεατρικό δρώμενο –σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιάννη Παναγόπουλου– με αφετηρία θεατρικά έργα και λογοτεχνικά κείμενα (έπος, ποιήματα, θεατρικά έργα) τα οποία παραστάθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν από το Εθνικό Θέατρο. Μια διαδρομή από τον Όμηρο στο σήμερα και στους σύγχρονους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς. Τίτλος της εκδήλωσης μια φράση από τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

«-Τι διαβάζετε, Κύριέ μου;
-Λόγια, λόγια, λόγια...»

Ο σκηνοθέτης του δρώμενου σημειώνει: «Μια πορεία ανάμεσα σε βιβλία. Μια πορεία που ενώνει το κείμενο με τον αναγνώστη και τον θεατή με τον ίδιο τον δρώντα, σε μια συνθήκη γιορτής, όπως είναι αυτή του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια του δρώμενου έχει ο η ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Παναγόπουλος και τη σκηνογραφική επιμέλεια ο Δήμος Κλιμενώφ. Διερμηνέας νοηματικής γλώσσας: Ροζαλία Φούντα. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Νικόλας Αναστασόπουλος, Μαλαματένια Γκότση, Διονύσης Μπουλάς, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Διονύσης Πιφέας, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Αμαλία Τσεκούρα και οι μουσικοί: Νίκος Καρύδης, Αλέξης Κωτσόπουλος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στον χώρο των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2017.

Γιατί και φέτος η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!

Περισσότερες πληροφορίες
Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)
Τηλ: 210 3303942, 2103302523 URL: www.sekb.gr
Σελίδα στο facebook: Σ.ΕΚ.Β. – Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου

Διοργάνωση
Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)
Σε συνεργασία: Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, ΕΡΤ, Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.)
Το diastixo.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Οι νικητές των βραβείων του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ για το 2018

Με το μήνυμα «Το μικρό είναι μεγάλο μέσα σ’ ένα βιβλίο», το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ πραγματοποίησαν,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: