Ο βάτραχος που άθελά του προωθούσε ρατσιστικά μηνύματα

Ο βάτραχος που άθελά του προωθούσε ρατσιστικά μηνύματα

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο καρτουνίστας και δημιουργός του χαρακτήρα «Πέπε ο βάτραχος» Matt Furie, ζητώντας την απόσυρση ενός παιδικού βιβλίου που χρησιμοποιούσε τον χαρακτήρα του για να προωθήσει ρατσιστικά και ισλαμοφοβικά μηνύματα.

Το βιβλίο The Adventures of Pepe and Pede, σύμφωνα με τη νομική ομάδα που εκπροσωπούσε τον Furie, «προωθούσε ρατσιστικά, ισλαμοφοβικά και γεμάτα μίσος θέματα, συμπεριλαμβάνοντας υπαινιγμούς για το κίνημα της εναλλακτικής δεξιάς (alt-right)», ενώ επιπλέον χρησιμοποιούσε τον χαρακτήρα του Πέπε χωρίς την άδεια του καρτουνίστα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «κακός» του βιβλίου ήταν ένας αλιγάτορας ονόματι Alkah, παραπέμποντας κατά πολλούς στον Allah, τον θεό του ισλάμ.

Συγγραφέας του επίμαχου βιβλίου είναι ο Eric Hauser, μέχρι πρότινος υποδιευθυντής σε σχολείο του Τέξας, ο οποίος όμως απομακρύνθηκε από το πόστο του μετά από αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα social media για το βιβλίο, αν και ο ίδιος αρνείται τα όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι απλώς έγραψε ένα παιδικό βιβλίο από συντηρητική οπτική γωνία.

Τελικά η πλευρά του Hauser συμφώνησε σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό, στο πλαίσιο του οποίου όλα τα κέρδη του από το βιβλίο θα δοθούν στο Συμβούλιο Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων, μια ομάδα υποστήριξης των μουσουλμάνων.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
The Athens Prize for Literature

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, έγινε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αθηναίων....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: