fbpx

Ο «Κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο» απέκτησε sequel

54 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του εμβληματικού του κατασκοπικού μυθιστορήματος Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο, ο συγγραφέας Τζον Λε Καρέ μας προσφέρει το sequel του έργου αυτού, με τίτλο A Legacy of Spies.

Στο μυθιστόρημα, που είναι το 26ο του 86χρονου Λε Καρέ, βρίσκουμε τον νεαρό πράκτορα Γκίλαμ μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου να έχει αποσυρθεί και να ζει σε μια φάρμα στη Γαλλία, απ’ όπου όμως καλείται εσπευσμένα στο Λονδίνο. Τα παιδιά τριών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της επιχείρησης που περιγράφεται στο Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο, μεσήλικες πλέον, μηνύουν τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ζητώντας αποζημίωση για τον θάνατο των γονιών τους.

Ένας εξ αυτών μηνύει προσωπικά τον Γκίλαμ, αν και ο ίδιος δεν είχε σχέση με τον σχεδιασμό της αποτυχημένης επιχείρησης. Καθώς ο Γκίλαμ ανακαλεί τις μνήμες του και βυθίζεται σε παλιές αναφορές των μυστικών υπηρεσιών απαντώντας στις ερωτήσεις των δικηγόρων της κυβέρνησης, που εξετάζουν τους χειρισμούς των μυστικών υπηρεσιών, μαθαίνουμε πολύ περισσότερα για τα όσα πραγματικά συνέβησαν στο πρώτο βιβλίο.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε από την Penguin Random House.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.