Ένα βιβλίο για αγόρια προκαλεί αντιδράσεις στη Βρετανία

Ένα βιβλίο για αγόρια προκαλεί αντιδράσεις στη Βρετανία

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει από γονείς στη Βρετανία ένα βιβλίο το οποίο απευθύνεται σε ανήλικα αγόρια και κατηγορείται ότι τους μαθαίνει να βλέπουν τις γυναίκες ως αντικείμενα.

Οι αντιδράσεις για το βιβλίο Growing Up for Boys ξεκίνησαν όταν ένας πατέρας «ανέβασε» στο Facebook μια σελίδα του βιβλίου, όπου απεικονίζονται διάφοροι τύποι γυναικείου στήθους και το κείμενο γράφει: «Τα κορίτσια έχουν στήθη για δύο λόγους. Ο ένας είναι για να παράγουν γάλα για τα μωρά. Ο άλλος είναι για να κάνουν το κορίτσι να μοιάζει ώριμο και ελκυστικό. Σχεδόν όλα τα στήθη, ανεξαρτήτως μεγέθους ή σχήματος στο οποίο καταλήγουν όταν ένα κορίτσι ολοκληρώσει την εφηβεία, μπορούν να κάνουν και τα δύο».

Πολλοί γονείς με αναρτήσεις τους στα social media κάνουν λόγο για «ανεύθυνη» και «προσβλητική» αναφορά στις γυναίκες, η οποία φαίνεται να δημιουργεί την εντύπωση στα αγόρια ότι τα γυναικεία στήθη αναπτύσσονται προς όφελος της σεξουαλικότητας και της εξωτερικής εμφάνισης των γυναικών, ενώ η αναφορά σε «σχεδόν όλα» τα στήθη φαίνεται να υπονοεί ότι κάποια στήθη δεν είναι ελκυστικά.

Πάντως, υπάρχουν και οι υποστηρικτές του βιβλίου, που αντιτείνουν ότι αυτό που αναφέρεται ισχύει, έστω και αν λέγεται άκομψα.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Πέθανε ο Άρης Μπερλής

Πέθανε σήμερα ο μεταφραστής, δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Άρης Μπερλής, μία από τις πιο αξιόλογες μορφές των σύγχρονων ελληνικών γραμμάτων. Ο Άρης Μπερλής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1944....

ΝΕΑ
The Athens Prize for Literature

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, έγινε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αθηναίων....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: