Μια βιβλιοθήκη στο Βανκούβερ που διαφέρει από όλες τις άλλες
Μια βιβλιοθήκη στο Βανκούβερ που διαφέρει από όλες τις άλλες

Μια βιβλιοθήκη στο Βανκούβερ που διαφέρει από όλες τις άλλες

Φανταστείτε μια βιβλιοθήκη όπου δεν μπορείτε να δανειστείτε κανένα βιβλίο, ενώ όλα τα βιβλία της είναι αδημοσίευτα. Αυτή η βιβλιοθήκη υπάρχει στο Βανκούβερ του Καναδά και είναι η βιβλιοθήκη Brautigan.

Το όνομα της βιβλιοθήκης προέρχεται από τον συγγραφέα Richard Brautigan, που έγραψε για μία τέτοια βιβλιοθήκη που περιείχε μόνο αδημοσίευτα βιβλία, και στη δεκαετία του 1990 οπαδοί του έργου του ξεκίνησαν μια προσπάθεια να φτιάξουν μια τέτοια βιβλιοθήκη, μαζεύοντας 400 χειρόγραφα.

«Αυτοί οι συγγραφείς είναι άνθρωποι σαν εμένα κι εσένα» δήλωσε ο βιβλιοθηκάριος John Barber στον ραδιοφωνικό σταθμό KTTS. «Απλοί άνθρωποι που έχουν την ιδέα ότι έχουν κάτι να πουν και ο τρόπος που θέλουν να το πουν είναι μέσα από τη συγγραφή».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στην εποχή που δεν μπορούσε ο καθένας να μοιράζεται ό,τι θέλει στο διαδίκτυο, η συγγραφή ήταν ένας τρόπος αρχειοθέτησης των σκέψεων του καθενός για το μέλλον, και η βιβλιοθήκη αυτή επιτρέπει και σήμερα σε όποιον το θέλει να το κάνει αυτό χωρίς οικονομικά εμπόδια ή λογοκρισία.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Η ΕΡΤ και η Εταιρεία Συγγραφέων γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Όλες οι ραδιοφωνικές συχνότητες της ΕΡΑ, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, Παγκόσμια ημέρα Ποίησης, «ακολουθούν» τα ίχνη των ποιητών του κόσμου. Σύγχρονοι και κλασικοί ποιητές, Έλληνες και ξένοι, η μελοποιημένη ποίηση σε όλα τα είδη...

ΝΕΑ
Δύο νέες εκδοτικές προσφορές για τον Μάρτιο από την Alpha Bank

Η Alpha Bank προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, τις εκδόσεις Η ελλαδική ναοδομία κατά τον 12ο αιώνα και Η Νέα Μονή της Χίου. Ιστορία και αρχιτεκτονική (ελληνική και αγγλική έκδοση) με έκπτωση 40%....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: