Μια βιβλιοθήκη στο Βανκούβερ που διαφέρει από όλες τις άλλες

Μια βιβλιοθήκη στο Βανκούβερ που διαφέρει από όλες τις άλλες

Φανταστείτε μια βιβλιοθήκη όπου δεν μπορείτε να δανειστείτε κανένα βιβλίο, ενώ όλα τα βιβλία της είναι αδημοσίευτα. Αυτή η βιβλιοθήκη υπάρχει στο Βανκούβερ του Καναδά και είναι η βιβλιοθήκη Brautigan.

Το όνομα της βιβλιοθήκης προέρχεται από τον συγγραφέα Richard Brautigan, που έγραψε για μία τέτοια βιβλιοθήκη που περιείχε μόνο αδημοσίευτα βιβλία, και στη δεκαετία του 1990 οπαδοί του έργου του ξεκίνησαν μια προσπάθεια να φτιάξουν μια τέτοια βιβλιοθήκη, μαζεύοντας 400 χειρόγραφα.

«Αυτοί οι συγγραφείς είναι άνθρωποι σαν εμένα κι εσένα» δήλωσε ο βιβλιοθηκάριος John Barber στον ραδιοφωνικό σταθμό KTTS. «Απλοί άνθρωποι που έχουν την ιδέα ότι έχουν κάτι να πουν και ο τρόπος που θέλουν να το πουν είναι μέσα από τη συγγραφή».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στην εποχή που δεν μπορούσε ο καθένας να μοιράζεται ό,τι θέλει στο διαδίκτυο, η συγγραφή ήταν ένας τρόπος αρχειοθέτησης των σκέψεων του καθενός για το μέλλον, και η βιβλιοθήκη αυτή επιτρέπει και σήμερα σε όποιον το θέλει να το κάνει αυτό χωρίς οικονομικά εμπόδια ή λογοκρισία.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
The Athens Prize for Literature

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, έγινε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αθηναίων....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: