fbpx
Το βιβλίο που «αγόρασε»(;) την κορυφή των best sellers των New York Times

Το βιβλίο που «αγόρασε»(;) την κορυφή των best sellers των New York Times

Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση των New York Times να αποσύρουν από την κορυφή της εβδομαδιαίας λίστας των best sellers στην κατηγορία της νεανικής λογοτεχνίας (Young Adult) ένα βιβλίο για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες ότι έφτασε στην πρώτη θέση με δόλιο τρόπο.

Πρόκειται για το βιβλίο Handbook for Mortals της Lani Sarem, το οποίο έκανε την έκπληξη και βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των New York Times, παρότι είναι σχετικά άγνωστο (δεν είναι καν διαθέσιμο στο Amazon). Ο συγγραφέας νεανικής λογοτεχνίας Phil Stamper ήταν ο πρώτος που έσπευσε να καταγγείλει πως οι συντελεστές του βιβλίου «εξαγόρασαν» την πρώτη θέση. Τους ισχυρισμούς του έρχεται να επιβεβαιώσει η έρευνα της ιστοσελίδας Pajiba, που διαπίστωσε ότι υπήρξαν πολλαπλά περιστατικά όπου άγνωστοι παρήγγειλαν σε βιβλιοπωλεία μαζικά αντίτυπα του βιβλίου, αφού πρώτα ρώτησαν αν τα συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία συμμετέχουν στις μετρήσεις των New York Times.

Αναγνωρίζοντας προφανώς το λάθος τους, οι New York Times απέσυραν το βιβλίο από τη λίστα τους, κάνοντας λόγο για «ασυνέπειες» στη μέτρηση των πωλήσεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.