fbpx
Η Καναδέζα συγγραφέας που έπλασε τον αρχιεπιθεωρητή Γκαμάς με έμπνευση τον σύζυγό της

Η Καναδέζα συγγραφέας που έπλασε τον αρχιεπιθεωρητή Γκαμάς με έμπνευση τον σύζυγό της

Πάνω από 4 εκατομμύρια παγκοσμίως έχει πουλήσει η σειρά βιβλίων μυστηρίου της Λουίζ Πένι με πρωταγωνιστή τον αρχιεπιθεωρητή Γκαμάς, και η Καναδέζα συγγραφέας αποκάλυψε, μιλώντας σε εκπομπή του αμερικανικού δικτύου CBS, ότι δεν περίμενε ποτέ ότι τα βιβλία της θα είχαν τέτοια επιτυχία.

«Όταν άρχισα να σχεδιάζω αυτή τη σειρά, δεν πίστευα στ' αλήθεια, ήθελα να δημοσιευθεί, αλλά δεν πίστευα στ' αλήθεια ότι θα δημοσιευθεί, γιατί είναι δύσκολο. Έτσι, ήξερα ότι η συγγραφή της θα έπρεπε να είναι μια επαρκής επιβράβευση για μένα, γιατί μπορεί να ήταν η μοναδική επιβράβευση που θα λάμβανα» ανέφερε η Πένι, εξηγώντας ότι άρχισε να γράφει μετά την πτώση των Δίδυμων Πύργων το 2001, και εν μέρει ήθελε με το έργο της να δημιουργήσει έναν «ασφαλή χώρο» για αυτούς που, όπως και η ίδια, δεν ένιωθαν ασφαλείς.

Όσο για τον πρωταγωνιστή των βιβλίων της, τον αρχιεπιθεωρητή Γκαμάς, σημείωσε πως η έμπνευσή της για τη δημιουργία του χαρακτήρα αυτού ήταν ο σύζυγός της, Μάικλ Γουάιτχεντ, ο οποίος απεβίωσε το 2016, όμως εξακολουθεί να αποτελεί έμπνευση για την Πένι.

«Ποτέ δεν είχα ονειρευτεί ότι θα έβρισκα τόση παρηγοριά στη συγγραφή των βιβλίων, καθώς ο Μάικλ πέθαινε. Και πίστευα, ειλικρινά, ότι μόλις ο Μάικλ έφευγε δεν θα μπορούσα πια να γράφω, γιατί ήταν η μούσα μου» δήλωσε η συγγραφέας. «Ο Γκαμάς είναι τόσο συνυφασμένος με τον σύζυγό μου, που με πολλούς τρόπους τον έχει καταστήσει αθάνατο».

Το 13ο βιβλίο της σειράς, με τίτλο Glass Houses, κυκλοφόρησε φέτος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.