fbpx
George R. R. Martin: Δεν χρησιμοποιώ ιδέες αναγνωστών στα βιβλία μου

George R. R. Martin: Δεν χρησιμοποιώ ιδέες αναγνωστών στα βιβλία μου

Οι φανατικοί της σειράς βιβλίων «A Song of Ice and Fire», στα οποία βασίζεται η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, περιμένουν πώς και πώς το επόμενο βιβλίο της σειράς, με τίτλο The Winds of Winter, όμως ο συγγραφέας George R. R. Martin δεν τους κάνει το... χατίρι, καθώς εξακολουθεί να τους κρατά σε αγωνία για το πότε θα ολοκληρώσει τη συγγραφή του.

Ο Martin δουλεύει εδώ και περίπου 6 χρόνια πάνω στο βιβλίο αυτό, και πολλοί σχολιάζουν ότι ο συγγραφέας γράφει πλέον με πιο αργούς ρυθμούς, κάτι που ο ίδιος αρνείται. «Δούλευα το πρώτο βιβλίο για έξι χρόνια και το δεύτερο για τέσσερα χρόνια. Οι συγγραφείς φαντασίας που κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά τους κάθε χρόνο δεν προσφέρουν μεγάλα σε όγκο βιβλία. Δεν είναι 1.500 σελίδες σαν τα δικά μου, αλλά π.χ. 500. Επιπλέον, δεν έχω γίνει νεότερος. Η ηλικία δεν προσθέτει ενθουσιασμό» δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Metro.

Ο Martin ανέφερε ακόμα πως δεν παρακολουθεί τακτικά το Game of Thrones, λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεών του, ενώ αποκάλυψε πως του αρέσει να συζητά με οπαδούς των βιβλίων του για το έργο του, όμως δεν χρησιμοποιεί ποτέ τις ιδέες τους σε μελλοντικά του έργα. «Έχω αρκετές δικές μου ιδέες» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Κάποιες φορές οι θεωρίες των οπαδών για την εξέλιξη των γεγονότων δείχνουν πολύ γραφικές, κάποιες φορές εντυπωσιακά προσεγμένες. Όμως σε κάθε περίπτωση, δεν οδηγούν πουθενά. Δεν θα απαντήσω στην εκδοχή του αναγνώστη ότι ναι, σκέφτηκα να το κάνω αυτό. Αλλά μου αρέσει να τους συναντώ».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.