Το βιβλίο που ενέπνευσε τον Μαρκ Κούμπαν να γίνει εκατομμυριούχος
Το βιβλίο που ενέπνευσε τον Μαρκ Κούμπαν να γίνει εκατομμυριούχος

Το βιβλίο που ενέπνευσε τον Μαρκ Κούμπαν να γίνει εκατομμυριούχος

Πώς γίνεται κανείς εκατομμυριούχος; Μιλώντας πρόσφατα στο περιοδικό Money, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Μαρκ Κούμπαν αποκάλυψε πως σημαντικό ρόλο στο να μπει στο κλαμπ των εκατομμυριούχων διαδραμάτισε ένα βιβλίο με τίτλο Cashing In on the American Dream: How to Retire by the Age of 35 (Εξαργυρώνοντας το Αμερικανικό Όνειρο: Πώς να συνταξιοδοτηθείτε από τα 35), το οποίο πρότεινε στους αναγνώστες να ζουν με 50 δολάρια τη μέρα.

«Η όλη βάση του βιβλίου ήταν ότι αν μπορούσες να αποταμιεύσεις ως και 1 εκατομμύριο δολάρια και να ζεις σαν φοιτητής, μπορείς να αποσυρθείς. Αλλά θα έπρεπε να έχεις την πειθαρχία της αποταμίευσης και του πώς ξοδεύεις τα χρήματά σου, άπαξ και φτάσεις εκεί» ανέφερε ο 59χρονος σήμερα Κούμπαν, προσθέτοντας ότι πίστεψε πάρα πολύ στο βιβλίο αυτό.

«Αυτή ήταν η απόφασή μου. Ήμουν αποφασισμένος να αποταμιεύσω χρήματα. Ήμουν αποφασισμένος να μπορώ να αποσυρθώ. Δεν ήταν όπως το φανταζόμουν, ότι εντάξει, θα γίνω σούπερ πλούσιος. Ήθελα αρκετά γιατί αξιολογούσα τον χρόνο πάνω απ’ όλα. Ήθελα αρκετά χρήματα για να μπορώ να ταξιδέψω και να διασκεδάζω σαν ροκ σταρ. Αυτό ήταν το κίνητρό μου» εξήγησε.

Γι’ αυτό και, όπως ανέφερε, ακολουθώντας τις οδηγίες του βιβλίου, έχει κάνει στη ζωή του πράγματα όπως το να ζει με πέντε συγκατοίκους ή να τρέφεται με τα πιο πρόχειρα και φτηνά φαγητά, ενώ αποκάλυψε επίσης ότι πριν τα 25 του χρόνια δεν είχε αυτοκίνητο που να άξιζε πάνω από 200 δολάρια.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Οι νικητές των βραβείων του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ για το 2018

Με το μήνυμα «Το μικρό είναι μεγάλο μέσα σ’ ένα βιβλίο», το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ πραγματοποίησαν,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: