Για πρώτη φορά στα αγγλικά έξι βιβλία του Σολζενίτσιν
Για πρώτη φορά στα αγγλικά έξι βιβλία του Σολζενίτσιν

Για πρώτη φορά στα αγγλικά έξι βιβλία του Σολζενίτσιν

Έξι βιβλία από το «έργο ζωής» του Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, τη σειρά μυθιστορημάτων του για την Οκτωβριανή Επανάσταση, θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στα αγγλικά, χάρη σε έναν ανώνυμο δωρητή, όπως έκανε γνωστό ο γιος του συγγραφέα, Στέφαν.

Η μετάφραση αυτή, σύμφωνα με τον Στέφαν Σολζενίτσιν, καλύπτει «την καρδιά της Οκτωβριανής Επανάστασης: την ανατροπή της χιλιετούς μοναρχίας στη Ρωσία». Ο Αλεξάντρ Σολζενίτσιν γεννήθηκε το 1918, έναν χρόνο μετά την επανάσταση, και στα 17 του χρόνια αποφάσισε να γίνει ο χρονικογράφος της, όπως είπε ο γιος του: «Ο πόλεμος, η φυλακή, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η επιβίωσή του από τερματικό καρκίνο και η μάχη του να πει την ιστορία των γκούλαγκ παρενέβησαν και καθυστέρησαν, αλλά δεν τον απέτρεψαν από την αποστολή της ζωής του».

Τα έξι βιβλία του νομπελίστα Σολζενίτσιν που θα κυκλοφορήσουν στα αγγλικά αποτελούν μέρος του πολύτομου έργου του για την Οκτωβριανή Επανάσταση, ονόματι «Ο κόκκινος τροχός». Οι δύο πρώτοι τόμοι του έργου του, που αφορούν στον Αύγουστο του 1914 και τον Νοέμβριο του 1916, έχουν μεταφραστεί κατά το παρελθόν τα αγγλικά, όμως οι επόμενοι έξι τόμοι δεν είχαν μεταφραστεί ποτέ, και αυτό γίνεται για πρώτη φορά τώρα από τον εκδοτικό οίκο του αμερικανικού Πανεπιστημίου Notre Dame, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Νοέμβριο, όταν θα κυκλοφορήσει το πρώτο βιβλίο του για τον Μάρτιο του 1917. Θα ακολουθήσουν τα άλλα τρία βιβλία του Σολζενίτσιν για τον Μάρτιο του 1917 και τα δύο επόμενα που αναφέρονται στον Απρίλιο του ίδιου έτους.

Στα βιβλία του ο Σολζενίτσιν καταγράφει τις ιστορίες πάνω από 100 ανθρώπων καθώς η Ρωσική Αυτοκρατορία καταρρέει, και το έργο του έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγάλα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

«Πολλοί αναγνώστες γνωρίζουν ότι ο Σολζενίτσιν φυλακίστηκε άδικα από το κομμουνιστικό καθεστώς και έγραψε για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που είναι το αποτέλεσμα της επανάστασης, όμως λίγοι ξέρουν ότι στην πραγματικότητα ο Σολζενίτσιν αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη της ίδιας της επανάστασης και των αιτίων της» δήλωσε ο Στέφαν Σολζενίτσιν.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Η ΕΡΤ και η Εταιρεία Συγγραφέων γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Όλες οι ραδιοφωνικές συχνότητες της ΕΡΑ, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, Παγκόσμια ημέρα Ποίησης, «ακολουθούν» τα ίχνη των ποιητών του κόσμου. Σύγχρονοι και κλασικοί ποιητές, Έλληνες και ξένοι, η μελοποιημένη ποίηση σε όλα τα είδη...

ΝΕΑ
Δύο νέες εκδοτικές προσφορές για τον Μάρτιο από την Alpha Bank

Η Alpha Bank προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, τις εκδόσεις Η ελλαδική ναοδομία κατά τον 12ο αιώνα και Η Νέα Μονή της Χίου. Ιστορία και αρχιτεκτονική (ελληνική και αγγλική έκδοση) με έκπτωση 40%....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: