fbpx
Για πρώτη φορά στα αγγλικά έξι βιβλία του Σολζενίτσιν

Για πρώτη φορά στα αγγλικά έξι βιβλία του Σολζενίτσιν

Έξι βιβλία από το «έργο ζωής» του Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, τη σειρά μυθιστορημάτων του για την Οκτωβριανή Επανάσταση, θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στα αγγλικά, χάρη σε έναν ανώνυμο δωρητή, όπως έκανε γνωστό ο γιος του συγγραφέα, Στέφαν.

Η μετάφραση αυτή, σύμφωνα με τον Στέφαν Σολζενίτσιν, καλύπτει «την καρδιά της Οκτωβριανής Επανάστασης: την ανατροπή της χιλιετούς μοναρχίας στη Ρωσία». Ο Αλεξάντρ Σολζενίτσιν γεννήθηκε το 1918, έναν χρόνο μετά την επανάσταση, και στα 17 του χρόνια αποφάσισε να γίνει ο χρονικογράφος της, όπως είπε ο γιος του: «Ο πόλεμος, η φυλακή, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η επιβίωσή του από τερματικό καρκίνο και η μάχη του να πει την ιστορία των γκούλαγκ παρενέβησαν και καθυστέρησαν, αλλά δεν τον απέτρεψαν από την αποστολή της ζωής του».

Τα έξι βιβλία του νομπελίστα Σολζενίτσιν που θα κυκλοφορήσουν στα αγγλικά αποτελούν μέρος του πολύτομου έργου του για την Οκτωβριανή Επανάσταση, ονόματι «Ο κόκκινος τροχός». Οι δύο πρώτοι τόμοι του έργου του, που αφορούν στον Αύγουστο του 1914 και τον Νοέμβριο του 1916, έχουν μεταφραστεί κατά το παρελθόν τα αγγλικά, όμως οι επόμενοι έξι τόμοι δεν είχαν μεταφραστεί ποτέ, και αυτό γίνεται για πρώτη φορά τώρα από τον εκδοτικό οίκο του αμερικανικού Πανεπιστημίου Notre Dame, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Νοέμβριο, όταν θα κυκλοφορήσει το πρώτο βιβλίο του για τον Μάρτιο του 1917. Θα ακολουθήσουν τα άλλα τρία βιβλία του Σολζενίτσιν για τον Μάρτιο του 1917 και τα δύο επόμενα που αναφέρονται στον Απρίλιο του ίδιου έτους.

Στα βιβλία του ο Σολζενίτσιν καταγράφει τις ιστορίες πάνω από 100 ανθρώπων καθώς η Ρωσική Αυτοκρατορία καταρρέει, και το έργο του έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγάλα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

«Πολλοί αναγνώστες γνωρίζουν ότι ο Σολζενίτσιν φυλακίστηκε άδικα από το κομμουνιστικό καθεστώς και έγραψε για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που είναι το αποτέλεσμα της επανάστασης, όμως λίγοι ξέρουν ότι στην πραγματικότητα ο Σολζενίτσιν αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη της ίδιας της επανάστασης και των αιτίων της» δήλωσε ο Στέφαν Σολζενίτσιν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.