fbpx
Οργή από συγγραφέα για σκηνή του βιβλίου της που «κόπηκε» στη Ρωσία

Οργή από συγγραφέα για σκηνή του βιβλίου της που «κόπηκε» στη Ρωσία

Στο Twitter ξέσπασε η συγγραφέας VE Schwab, της δημοφιλούς σειράς βιβλίων «Shades of Magic», όταν έμαθε πως στη Ρωσία ένα βιβλίο της έχει λογοκριθεί επειδή περιέχει σκηνή ομοφυλοφιλικού περιεχομένου.

«Η ρωσική έκδοση του “Shades of Magic” ήταν η αγαπημένη μου. Αυτή την εβδομάδα έμαθα ότι διέγραψαν ολόκληρη την ομοφυλοφιλική πλοκή χωρίς την άδειά μου» έγραψε στο Twitter η συγγραφέας, που δήλωσε «απολύτως αηδιασμένη» από την κίνηση αυτή. «Δεν θα το ήξερα αν δεν υπήρχε ένας Ρώσος αναγνώστης που διάβασε και τις δύο εκδόσεις. Ο εκδότης [στη Ρωσία] παραβίασε πλήρως το συμβόλαιο» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, αυτό που έκανε ο εκδοτικός οίκος Rosman, που κυκλοφόρησε το βιβλίο στη Ρωσία, ήταν το εξής: για να μην παραβιάσει τον αυστηρό ρωσικό νόμο περί ομοφυλοφιλίας, «έκοψε» μία σκηνή στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, στην οποία δύο χαρακτήρες αρσενικού γένους συναντιούνται ξανά μετά από τρία χρόνια, περιορίζοντάς τη μόλις σε λίγες γραμμές. Ο οίκος Rosman διευκρίνισε στον ρωσικό Τύπο πως «το κάναμε αυτό για να μην παραβιάσουμε τον νόμο περί ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας σε ανήλικους [...] αλλά διατηρήσαμε καθ' ολοκληρίαν τη ρομαντική πλοκή».

Η καταγγελία της Schwab προκάλεσε κατακραυγή κατά του ρωσικού εκδοτικού οίκου από πολλούς συγγραφείς, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό της με δηλώσεις και αναρτήσεις στα social media, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη» ενέργεια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.