Απαντούν στα φθηνότερα όπλα με φθηνότερα βιβλία
Απαντούν στα φθηνότερα όπλα με φθηνότερα βιβλία

Απαντούν στα φθηνότερα όπλα με φθηνότερα βιβλία

Από το επόμενο Σαββατοκύριακο η πώληση όπλων στην πολιτεία του Μισισίπι στον αμερικανικό νότο θα απαλλάσσεται από τον ΦΠΑ της τάξεως του 7%, στη βάση της δεύτερης τροποποίησης του αμερικανικού Συντάγματος που κάνει λόγο για το δικαίωμα των πολιτών να κατέχουν όπλα.

Ένα βιβλιοπωλείο, με αφορμή την απόφαση αυτή, κάνει τη δική του εκστρατεία για να απαλλαγούν και τα βιβλία από την ίδια φορολογία, επικαλούμενο την πρώτη τροπολογία του Συντάγματος, και ειδικότερα την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου. Έτσι, από το ερχόμενο Σάββατο θα πωλεί τα βιβλία του με έκπτωση 7%, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά το βάρος του ΦΠΑ και πιέζοντας τις αρμόδιες αρχές να αντιμετωπίζουν φορολογικά και τα βιβλία με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν τα όπλα.

«Αυτή η προσφορά χαιρετίζει τις μεγάλες παραδόσεις της ελεύθερης έκφρασης και της ελευθεροτυπίας στη χώρα μας και την πλούσια παράδοση της λογοτεχνίας του Μισισίπι» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το βιβλιοπωλείο Square Books of Oxford, παρακινώντας το νομοθετικό σώμα του Μισισίπι να νομοθετήσει κάποια μέρα και την απαλλαγή των βιβλίων από τον ΦΠΑ.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Οι νικητές των βραβείων του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ για το 2018

Με το μήνυμα «Το μικρό είναι μεγάλο μέσα σ’ ένα βιβλίο», το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ πραγματοποίησαν,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: