Ο συγγραφέας που έκανε 52 χρόνια να γράψει το τρίτο του βιβλίο

Ο συγγραφέας που έκανε 52 χρόνια να γράψει το τρίτο του βιβλίο

To 1964 o Βρετανός Φρανκ Γουάιτ έγραψε το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο A Morse Code Set. Το 1965 ακολούθησε το δεύτερο μυθιστόρημά του, A Feast of Cannibals. Το τρίτο του μυθιστόρημα όμως καθυστέρησε λίγο, καθώς κυκλοφόρησε μόλις φέτος το καλοκαίρι, δηλαδή 52 χρόνια μετά!

Το νέο βιβλίο του 88χρονου σήμερα Γουάιτ λέγεται There Was a Time και τοποθετείται στην περίοδο του Β' Παγκοσμίου πολέμου, καταγράφοντας τη ζωή σε ένα υποθετικό χωριό της Αγγλίας.

Γιατί όμως άργησε τόσο πολύ να γράψει το τρίτο βιβλίο του; «Η συγγραφή δεν ήταν ποτέ η βασική μου προτεραιότητα, γιατί δεν εξασφάλιζε ένα εισόδημα. Νομίζω ότι καταφέραμε να αγοράσουμε μια ηλεκτρική σκούπα με τα έσοδα ενός από τα μυθιστορήματα. Είχα πέντε παιδιά και έπρεπε να βγάλω τα προς το ζην, οπότε έκανα πολλά άλλα πράγματα» εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα Telegraph.

Όσο για το αν σκοπεύει να γράψει κι άλλο βιβλίο, υποστήριξε πως αυτό είναι πολύ δύσκολο. «Ένα βιβλίο πρέπει να βγαίνει από τα σωθικά μου, πρέπει να το νιώθω. Δεν μπορώ απλά να αποφασίσω να γράψω για κάτι» τόνισε.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
The Athens Prize for Literature

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, έγινε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αθηναίων....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: