Το βιβλίο που έκανε τον Τόνι Μπλερ τροτσκιστή (για λίγο)

Το βιβλίο που έκανε τον Τόνι Μπλερ τροτσκιστή (για λίγο)

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC ότι μια βιογραφία του Λέον Τρότσκι που είχε διαβάσει σε νεαρή ηλικία τον είχε «μυήσει», έστω και για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, στον τροτσκισμό.

Όπως παραδέχθηκε ο Μπλερ, ο πρώτος τόμος της τρίτομης βιογραφίας του Τρότσκι από τον Πολωνό δημοσιογράφο και συγγραφέα Ίσαακ Ντόιτσερ του «άνοιξε έναν διαφορετικό κόσμο» και άλλαξε τη ζωή του.

«Αυτός ο τύπος, ο Τρότσκι, είχε εμπνευστεί τόσο πολύ από όλα αυτά, που πήγε και δημιούργησε μια επανάσταση και άλλαξε τον κόσμο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπλερ, σημειώνοντας ότι, αν και στην πορεία άφησε πίσω του αυτό το πολιτικό φάσμα, «η ιδέα τού να έχεις έναν σκοπό μεγαλύτερο από τον εαυτό σου ή τη δική σου φιλοδοξία [...], αυτό άλλαξε τη ζωή μου εκείνη την περίοδο» – η οποία, όπως είπε, δεν κράτησε πάνω από έναν χρόνο.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Βιβλία που φωτίζουν στο σκοτάδι ενόψει της ολικής έκλειψης στις ΗΠΑ

Παροξυσμός επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει της ολικής έκλειψης ηλίου που θα παρατηρηθεί στις 21 Αυγούστου, η πρώτη ολική έκλειψη που θα είναι ορατή από αμερικανικό έδαφος από το 1991. Κι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER