fbpx
Μια βιβλιοθήκη για αναγνώστες όλου του κόσμου στο κέντρο της Αθήνας

Μια βιβλιοθήκη για αναγνώστες όλου του κόσμου στο κέντρο της Αθήνας

Μια πολυπολιτισμική βιβλιοθήκη για αναγνώστες όλου του κόσμου, με βιβλία στα φαρσί, αραβικά, στα φιλιππινέζικα, ιαπωνικά, σε διαλέκτους από Πακιστάν και Αφρική, αλλά και αγγλικά, νορβηγικά, ισπανικά φιλοδοξούν να δημιουργήσουν δυο νέοι άνθρωποι, η Ιωάννα Νισυρίου κι ο Ναντίρ Νούρι στο κέντρο της Αθήνας.

Η βιβλιοθήκη, όπως δηλώνουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, απευθύνεται σε αναγνώστες όλου του κόσμου, σε μετανάστες, πρόσφυγες, ξένους από όλες τις χώρες του κόσμου που ζούνε στην Αθήνα, αλλά και σε Έλληνες με ανοιχτό μυαλό.

Όπως ανέφερε η Ιωάννα Νισυρίου, «ήδη, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.000 βιβλία αγγλικά, πάνω από 1.000 ελληνικά και υπάρχουν επίσης αραβικά, φαρσί, ισπανικά, γερμανικά, ιταλικά, τουρκικά, ενώ είμαστε σε επαφές με προμηθευτές για δωρεές βιβλίων στα φαρσί, ούρντου (Πακιστάν), τουρκικά, φιλιππινέζικα, κινέζικα, κορεάτικα, σε διαλέκτους της Γκάνας και γλώσσες γενικά από χώρες της Αφρικής. Το περιεχόμενο των βιβλίων είναι λογοτεχνικό για ενήλικες και παιδιά, ιστορικά, γνώσεων, εγκυκλοπαίδειες, ποίηση. Και φυσικά δε σταματάμε να ψάχνουμε. Θα την εμπλουτίζουμε συνεχώς».

Από τον Σεπτέμβρη η ομάδα του We need books θα αναζητήσει τον χώρο όπου θα φιλοξενηθεί η βιβλιοθήκη. «Προς το παρόν, τα βιβλία τα έχω στο σπίτι μου. Έχουμε κάνει τις πρώτες επαφές και συνεννοήσεις με τον δήμο της Αθήνας και περιμένουμε απάντηση, ενώ παράλληλα κάνουμε επαφές και με ιδρύματα που πιθανό να μπορούν να μας βοηθήσουν. Διαφορετικά θα έρθουμε σε επαφή και με ΜΚΟ με αντίστοιχες δράσεις ώστε να συνεργαστούμε» δηλώνει η κ. Νισυρίου.

Στόχος της ομάδας είναι η βιβλιοθήκη να αποκτήσει μόνιμη στέγη, να είναι στο κέντρο της Αθήνας σε ένα σημείο που να έχει εύκολη πρόσβαση. «Παράλληλα, θέλουμε να συνδέσουμε τη δημιουργία της με το γεγονός ότι το 2018 η Αθήνα θα είναι πρωτεύουσα του βιβλίου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.