Τα παιδιά στη Γερμανία συνεχίζουν να διαβάζουν βιβλία

Τα παιδιά στη Γερμανία συνεχίζουν να διαβάζουν βιβλία

Παρά την επέλαση των κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών, τα παιδιά στη Γερμανία φαίνεται πως παραμένουν... πιστά στα βιβλία, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με την έρευνα, που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.700 παιδιών ηλικίας 6 έως 13 ετών για λογαριασμό έξι εκδοτικών οίκων, το 61% των παιδιών στη Γερμανία διαβάζουν τακτικά βιβλία, ενώ το 55% των παιδιών δηλώνουν ότι διαβάζουν συχνά παιδικά περιοδικά και κόμικς.

Αντίθετα, αν και το 62% των παιδιών ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, μόνο το 34% παρακολουθούν τακτικά βίντεο στο YouTube, ενώ ακόμα λιγότερα (28%) λένε ότι παίζουν βιντεοπαιχνίδια.

Όμως και τα βιβλία και οι υπολογιστές «χάνουν» από την τηλεόραση, καθώς πάνω από το 90% των παιδιών δήλωσαν ότι παρακολουθούν τηλεόραση πολλές φορές την εβδομάδα.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Πέθανε ο Άρης Μπερλής

Πέθανε σήμερα ο μεταφραστής, δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Άρης Μπερλής, μία από τις πιο αξιόλογες μορφές των σύγχρονων ελληνικών γραμμάτων. Ο Άρης Μπερλής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1944....

ΝΕΑ
The Athens Prize for Literature

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, έγινε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αθηναίων....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: