fbpx
Αντί για τσιγάρα αγόρασε... 10.000 βιβλία!

Αντί για τσιγάρα αγόρασε... 10.000 βιβλία!

Ο 73χρονος Γιουσούφ Οζμερντιβενλί από την Καισάρεια της Τουρκίας πήρε μια πολύ σημαντική απόφαση όταν ήταν στο λύκειο: να ξοδεύει σε βιβλία τα χρήματα που θα έδινε για τσιγάρα. Το αποτέλεσμα; Μέχρι σήμερα έχει αγοράσει περισσότερα από 10.000 βιβλία και, το σημαντικότερο, έχει την υγεία του.

«Το να μην καπνίζω μου έχει αποφέρει μια συλλογή 10.000 βιβλίων» δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Sabah ο Οζμερντιβενλί, τονίζοντας πως η επένδυσή του αυτή θα είχε «εξατμιστεί» αν δεν είχε λάβει αυτή την απόφαση.

Ο 73χρονος είναι διευθυντής σε λύκειο της Καισάρειας, και ανέφερε πως η στάση του έχει επηρεάσει και μαθητές του. Μάλιστα, σε μια περίπτωση είπε την ιστορία του σε έναν μαθητή που κάπνιζε σε κάθε διάλειμμα, και μετά από χρόνια ανακάλυψε ότι ο μαθητής αυτός είχε ακολουθήσει το παράδειγμά του και είχε αποκτήσει με τον ίδιο τρόπο 1.650 βιβλία.

Ο Οζμερντιβενλί είπε ακόμα πως έχει δωρίσει μέρη της μεγάλης συλλογής του από βιβλία σε διάφορες βιβλιοθήκες, σχολεία και πανεπιστήμια, ώστε να δώσει την ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους να επωφεληθούν από αυτά όπως ο ίδιος, αλλά και επειδή πλέον είναι τόσο πολλά, ώστε δεν έχει πού να τα βάλει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.