Ο Φίλιπ Πούλμαν κατά των πολύ φτηνών βιβλίων

Ο Φίλιπ Πούλμαν κατά των πολύ φτηνών βιβλίων

Μπορεί το νέο βιβλίο του Φίλιπ Πούλμαν, που κυκλοφορεί σε δύο μήνες, με τίτλο La Belle Sauvage, να έχει ήδη εντυπωσιακό αριθμό προπαραγγελιών, όμως ο συγγραφέας δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από το πόσο φτηνά πωλούνται σε κάποια σουπερμάρκετ και βιβλιοπωλεία τα βιβλία του.

«Δεν μου αρέσει όταν βλέπω τα βιβλία μου να πωλούνται φτηνά» δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ο Πούλμαν. «Αλλά θα ήθελα να πιστεύω ότι μιλώ εκ μέρους όλων των συγγραφέων που είναι πιασμένοι σε αυτή την παγίδα. Είναι εύκολο να νομίζει κανείς ότι οι αναγνώστες εκμεταλλεύονται μια μεγάλη ευκαιρία όντας σε θέση να αγοράσουν βιβλία φτηνά. Όμως αν η τιμή είναι μη ρεαλιστικά φτηνή, μπορεί να βλάψει τη φήμη του συγγραφέα (ή το brand του, όπως λέμε τώρα), και να οδηγήσει στην εντύπωση ότι τα βιβλία είναι κάτι το φτηνό και η ανάγνωση είναι μια εμπειρία που δεν αξίζει και τόσο πολλά».

Ο Πούλμαν σχολίασε ότι σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση με τις μεγάλες εκπτώσεις βιβλίων στο διαδίκτυο είναι «γελοία άδικη», φέρνοντας ως παράδειγμα το τελευταίο βιβλίο της σειράς «Χάρι Πότερ» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: «Ένα βιβλίο που θα αγόραζαν όλοι σε πλήρη τιμή, και το οποίο όλοι έδιναν σε τέτοια έκπτωση που πρέπει να χάθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά από την αγορά».

«Όλοι στο οικοσύστημα του βιβλίου, αρχής γενομένης από τον συγγραφέα, συμπεριλαμβανομένου του εκδότη, των διανομέων, των βιβλιοπωλών, των βιβλιοθηκών και καταλήγοντας στον αναγνώστη, θα πρέπει να επωφελούνται από μια υγιή αγορά βιβλίου. Το κράτος επίσης επωφελείται, με άλλους τρόπους, δεν είναι ορατοί βραχυπρόθεσμα, αλλά ξεχωρίζουν μακροπρόθεσμα. Αν ένα κράτος επιτρέπει στη λογοτεχνική του κουλτούρα να πεθάνει, είναι ένα σημάδι ότι κατά βάθος δεν ενδιαφέρεται» υποστήριξε ακόμα.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Βιβλία που φωτίζουν στο σκοτάδι ενόψει της ολικής έκλειψης στις ΗΠΑ

Παροξυσμός επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει της ολικής έκλειψης ηλίου που θα παρατηρηθεί στις 21 Αυγούστου, η πρώτη ολική έκλειψη που θα είναι ορατή από αμερικανικό έδαφος από το 1991. Κι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER