Οργισμένες αντιδράσεις για τα «Τελευταία χρόνια του Μαντέλα»

Οργισμένες αντιδράσεις για τα «Τελευταία χρόνια του Μαντέλα»

Οργή προκάλεσε στους συγγενείς του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα η κυκλοφορία ενός αμφιλεγόμενου βιβλίου με την υπογραφή του γιατρού του, Βετζάι Ραμλακάν, στο οποίο υποστηρίζουν πως αναγράφονται ανακρίβειες και στοιχεία για την υγεία του Μαντέλα που εμπίπτουν στο ιατρικό απόρρητο.

Το βιβλίο, με τίτλο Τα τελευταία χρόνια του Μαντέλα, κυκλοφόρησε στη Νότια Αφρική από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House, όμως αποσύρθηκε πολύ σύντομα, μετά τις αντιδράσεις από τον εγγονό του Μαντέλα, Μάντλα, και τη χήρα του, Γκράσα Μασέλ, που είχαν απειλήσει με προσφυγή στα δικαστήρια.

Ο εκδοτικός οίκος υποστηρίζει πως δέχθηκε να εκδώσει το βιβλίο αφού ο συγγραφέας του είχε ισχυριστεί ότι ένα μέλος της οικογένειας του Μαντέλα του είχε ζητήσει να εκδοθεί, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιος ήταν αυτός ο συγγενής.

«Το βιβλίο είχε σκοπό να παρουσιάσει το θάρρος και τη δύναμη του Νέλσον Μαντέλα μέχρι το τέλος της ζωής του, και με κανέναν τρόπο δεν υπήρχε πρόθεση να είναι προσβλητικό. Ωστόσο, δεδομένων των δηλώσεων των μελών της οικογένειας, αποφασίσαμε να το αποσύρουμε» ανέφερε ο εκδοτικός οίκος.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Διαλέξεις & αναγνώσεις του Γιώργου Χουλιάρα στην Καλιφόρνια και στη Νέα Υόρκη

Προσκεκλημένος από τα Πανεπιστήμια Κολούμπια (Columbia) και Στάνφορντ (Stanford) για να δώσει διαλέξεις και να διαβάσει από το έργο του θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη και στην Καλιφόρνια ο Γιώργος...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: