fbpx
Το λάθος της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στο Twitter και η συγγνώμη της

Το λάθος της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στο Twitter και η συγγνώμη της

Η διάσημη συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, δημιουργός του μάγου Χάρι Πότερ, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για μια σειρά αναρτήσεών της κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όταν αποδείχθηκε ότι το περιεχόμενό τους δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Η Ρόουλινγκ, γνωστή για την κριτική που ασκεί συχνά στον Τραμπ μέσω Twitter, κατηγόρησε με σκληρές εκφράσεις τον Αμερικανό πρόεδρο ότι σε μια φωτογραφία εμφανιζόταν να αγνοεί ένα παιδί με ειδικές ανάγκες που ήθελε να τον χαιρετήσει. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην προσωπική της εμπειρία από τη μητέρα της, που ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι όσο ζούσε, και στο πώς της συμπεριφέρονταν κάποιες φορές άγνωστοι άνθρωποι.

Ωστόσο, ένα βίντεο από την επίμαχη εκδήλωση αποκάλυψε πως ο Τραμπ χαιρέτησε το αγόρι, με τη Ρόουλινγκ να αναγνωρίζει το λάθος της και να σβήνει τις σχετικές αναρτήσεις της, αντικαθιστώντας τες με μια νέα σειρά από tweets, στα οποία εξήγησε:

«Σχετικά με τις αναρτήσεις μου για ένα μικρό αγόρι σε αναπηρικό καροτσάκι του οποίου το προτεταμένο χέρι ο πρόεδρος φαινόταν να αγνοεί σε φωτογραφίες, πολλαπλές πηγές με πληροφόρησαν ότι αυτή δεν ήταν μια πλήρης ή ακριβής αναπαράσταση της αλληλεπίδρασής τους. Είναι πολύ σαφές ότι προέβαλα τις δικές μου ευαισθησίες γύρω από το ζήτημα της παραμέλησης ή αποκλεισμού των ανάπηρων ανθρώπων στις εικόνες που είδα, και αν αυτό προκάλεσε οποιαδήποτε δυσαρέσκεια στο αγόρι αυτό ή την οικογένειά του, ζητώ συγγνώμη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.