A+ A A-

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑΤα εξαιρετικά βιβλιοπωλεία Ευριπίδης πραγματοποίησαν προχθές με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια του νέου καταστήματός τους, στην Κηφισιά. Μέσα σε ένα ζεστό, φιλικό και αισιόδοξο κλίμα και υπό τις μουσικές επιλογές του Γιώργου Μουχταρίδη και του συγκροτήματος «Βutterfly Effect», πλήθος κόσμου από τον εκδοτικό χώρο έδωσε το παρών για να στηρίξει την προσπάθεια της ακούραστης οικογένειας Βασιλόπουλου και να ευχηθεί κάθε επιτυχία στο νέο της εγχείρημα.

Το μήνυμα της βραδιάς ήταν ότι οι εκδότες έχουν βρει πλέον ένα ενημερωμένο και έγκυρο βιβλιοπωλείο στα βόρεια προάστια για να διαθέτουν τα βιβλία τους και ότι η λειτουργία του, με την εμπειρία και τη γνώση που διαθέτουν οι άνθρωποι του Ευριπίδη, ήρθε να καλύψει ένα σημαντικό κενό στα σημεία πώλησης.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν πολλοί εκδότες, στελέχη εκδοτικών οίκων,

συγγραφείς, μεταφραστές αλλά και ηθοποιοί, τραγουδιστές και πολιτικοί.

Το καινούργιο κατάστημα ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 20 Νοεμβρίου 2012 και μέχρι σήμερα η ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό είναι εντυπωσιακή.

Βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισίας, στον αριθμό 310, σε ένα κεντρικό εμπορικό σημείο που συνδέει την Κηφισιά με τη Νέα Ερυθραία. Σε ένα κτήριο 3 ορόφων και συνολικά 480 τ. μ. σχεδιάστηκε ένα σύγχρονο βιβλιοπωλείο, όπου επικρατεί το ξύλο και το μέταλλο.

Οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν στο κατάστημα από δύο εισόδους, από τη λεωφόρο Κηφισίας και την οδό Διονύσου. Στο ισόγειο μπορεί να ενημερωθεί κανείς για όλη την τρέχουσα εκδοτική παραγωγή και τα βιβλία με τις υψηλότερες πωλήσεις. Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται η λογοτεχνία, ελλήνων και ξένων συγγραφέων, καθώς και μεγάλη ποικιλία σε ξενόγλωσση πεζογραφία και ποίηση, λογοτεχνικά περιοδικά και ξένο Τύπο. Ακόμη, προσφέρονται ιδέες για ξεχωριστά δώρα, όπως εργαλεία γραφής, ιδιαίτερα αντικείμενα και είδη οργάνωσης γραφείου.

Από το χώρο του ισογείου υπάρχει οπτική επαφή με το αίθριο και τον πρώτο όροφο. Στο μισό χώρο του πρώτου ορόφου διατίθενται όλες οι σημαντικές εκδόσεις για τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, για την οικονομία και τις θετικές επιστήμες. Στον υπόλοιπο υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ελληνικών και ξενόγλωσσων λευκωμάτων για την τέχνη, την αρχιτεκτονική και το design, χάρτες και ταξιδιωτικοί οδηγοί, καθώς και comics. Δύο μεγάλα παράθυρα με θέα και αναπαυτικά μαξιλάρια καλούν τους φίλους του ΕΥΡΙΠΙΔΗ να περάσουν ώρες ξεφυλλίζοντας βιβλία και να γνωρίσουν τον αγαπημένο τους συγγραφέα, μέσα από παρουσιάσεις βιβλίων.

Το υπόγειο αποτελεί ένα ξεχωριστό τμήμα αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στο παιδί. Στο μισό τμήμα είναι συγκεντρωμένες όλες οι κατηγορίες του εκπαιδευτικού βιβλίου, το σχολικό, το ξενόγλωσσο και το βοήθημα, καθώς και όλος ο εξοπλισμός που χρειάζεται ένας μαθητής και όχι μόνο, σε χαρτικά, γραφική ύλη και είδη ζωγραφικής – χόμπι. Ακριβώς δίπλα βρίσκονται τοποθετημένα τα βιβλία για παιδιά. Οι βιβλιοθήκες είναι οργανωμένες ανά ηλικία. Δίπλα στα βιβλία ελλήνων εκδοτών βρίσκονται και τα ξενόγλωσσα. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο τμήμα εκπαιδευτικού παιχνιδιού, με προτάσεις που στοχεύουν στη νοητική και δημιουργική ανάπτυξη του παιδιού. Ένας ξεχωριστός χώρος έχει διαμορφωθεί για τους μικρούς επισκέπτες του βιβλιοπωλείου, ένα θέατρο που θα φιλοξενεί τις εκδηλώσεις για παιδιά.

Το βιβλιοπωλείο είναι ανοιχτό καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή, 9 το πρωί με 9 το βράδυ, και το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ  ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

 

ΦΙΛΙΚΑ SITE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ 4 (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ)
11635 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.-FAX: 210-7212307
info@diastixo.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

*  Το email σας:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest iconyoutube iconrss icon

Με την υποστήριξη του diastixo.gr - Designed by: artspr