fbpx
Ένα ζευγάρι Ινδών κρύβει βιβλία στο μετρό του Δελχί

Ένα ζευγάρι Ινδών κρύβει βιβλία στο μετρό του Δελχί

«Βιβλία στο μετρό του Δελχί» είναι το όνομα μιας πρωτοβουλίας που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο ένα ζευγάρι Ινδών, «κρύβοντας» βιβλία σε διάφορα σημεία σε σταθμούς του σιδηροδρόμου της πρωτεύουσας της Ινδίας, τα οποία περιμένουν να τα βρουν οι βιβλιόφιλοι επιβάτες του μετρό.

Το σύστημα είναι απλό: η συγγραφέας Σρούτι Σάρμα, ο σύζυγός της Ταρούν Τσαουχάν και περίπου 30 εθελοντές κρύβουν σε διάφορα σημεία (π.χ. κάτω από καθίσματα, πάνω σε κάποια πυροσβεστική φωλιά ή κοντά στις κυλιόμενες σκάλες) βιβλία διάφορων ειδών, με ένα αυτοκόλλητο που γράφει «Βιβλία στο μετρό του Δελχί», και έπειτα αναρτά στο Facebook και το Twitter στοιχεία για το πού βρίσκονται τα βιβλία. Αυτός που θα το βρει μπορεί να το πάρει και να το διαβάσει, και όταν το τελειώσει πρέπει να το αφήσει με τον ίδιο τρόπο για να το διαβάσει κάποιος άλλος επιβάτης του μετρό.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ήδη 4.000 ακόλουθους, ενώ η έμπνευση για την υλοποίησή της ήρθε όταν η ηθοποιός Έμα Γουότσον άφησε ένα αντίγραφο του αγαπημένου της βιβλίου σε έναν σταθμό του μετρό της Νέας Υόρκης πέρυσι.

«Ο στόχος μου είναι απλός: να προωθήσω την ανάγνωση. Για πολλούς το διάβασμα είναι ανακουφιστικό, κάπως θεραπευτικό. Προσωπικά, τους τελευταίους τρεις μήνες, αντλώ ηρεμία γνωρίζοντας πως τα βιβλία που αφήνουμε στους σταθμούς διαβάζονται από κόσμο» δήλωσε η Σρούτι στην εφημερίδα India Today, καταθέτοντας τη δική της εμπειρία από τα φτωχικά παιδικά της χρόνια: «Δεν μπορούσαμε πάντα να αγοράζουμε βιβλία. Το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν να πηγαίνω σε μια βιβλιοθήκη ή να δανείζομαι από φίλους».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.