fbpx
Οι Αμερικανοί ψηφίζουν το αγαπημένο τους βιβλίο

Οι Αμερικανοί ψηφίζουν το αγαπημένο τους βιβλίο

Ένα νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα για το βιβλίο λανσάρει το αμερικανικό κανάλι PBS, με στόχο να ενισχύσει τη φιλαναγνωσία στην Ηνωμένες Πολιτείες και να ανοίξει μια συζήτηση για τα βιβλία που έχουν εμπνεύσει και επηρεάσει τους Αμερικανούς πολίτες.

Η εκπομπή θα ονομάζεται «The Great American Read» και θα συνοδεύεται από μια καμπάνια σε εθνικό επίπεδο, στο πλαίσιο της οποίας οι Αμερικανοί θα κληθούν να επιλέξουν «το αγαπημένο βιβλίο της Αμερικής».

Η αρχή θα γίνει τον Μάιο του 2018, με μια δίωρη εκπομπή στην οποία γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές και άλλοι celebrities θα μιλούν για τα αγαπημένα τους βιβλία και για το πόσο τους έχουν επηρεάσει αυτά στη ζωή τους. Στη διάρκεια του καλοκαιριού οι Αμερικανοί θα μπορούν να ψηφίζουν τα δικά τους αγαπημένα βιβλία, και στο τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής, τον Σεπτέμβριο του 2018, θα ανακοινωθεί το βιβλίο που έχει αγαπηθεί περισσότερο από κάθε άλλο στη χώρα.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή γι’ αυτή την πανεθνική αναγνωστική πρωτοβουλία που θα ενθαρρύνει συζητήσεις και συμπληρωματικές δραστηριότητες σε κοινότητες ανά τη χώρα. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα διαλέξει η Αμερική!» δήλωσε η διευθύντρια προγράμματος του PBS.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.