fbpx
Η Έρση Σωτηροπούλου υποψήφια για το Βραβείο Ευρωπαϊκού Βιβλίου ’17

Η Έρση Σωτηροπούλου υποψήφια για το Βραβείο Ευρωπαϊκού Βιβλίου ’17

Το μυθιστόρημα της Έρσης Σωτηροπούλου Τι μένει από τη νύχτα συνεχίζει τη διεθνή και επιτυχημένη του πορεία. Αφού απέσπασε το Βραβείο «Μεσόγειος» (Prix Méditerranée 2017), που απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν συγγραφέα μεσογειακής χώρας του οποίου το βιβλίο έχει μεταφραστεί στα γαλλικά (γαλλικός τίτλος Ce qui reste de la nuit, εκδόσεις Stock), τώρα είναι υποψήφιο και για το Βραβείο Ευρωπαϊκού βιβλίου 2017 (Prix du livre européen 2017).

Την κριτική επιτροπή του βραβείου αποτελούν διακεκριμένοι δημοσιογράφοι από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης.

Στο Τι μένει από τη νύχτα η Έρση Σωτηροπούλου μάς μεταφέρει στο Παρίσι του 1897, όπου παρακολουθούμε τρεις μέρες από το ταξίδι αναψυχής τού –νεαρού τότε– Κωνσταντίνου Καβάφη, ο οποίος δεν δίνει μόνο τη μάχη της ποιητικής του ωρίμανσης, αλλά αντιμετωπίζει και το βασανιστικό όσο και κρυφό δαιμόνιο της ομοφυλοφιλίας του που του τρώει τα σωθικά. Η Έρση Σωτηροπούλου στηρίχτηκε σε σπάνιο αρχειακό υλικό και σε πλούσια βιβλιογραφία, για να δημιουργήσει ένα μυθιστορηματικό έργο που με αφορμή την προσωπικότητα σε εξέλιξη του μεγάλου ποιητή διερευνά την παλλόμενη σχέση τέχνης και ζωής αναδεικνύοντας την ερωτική επιθυμία ως κίνητρο δημιουργίας.

Η Έρση Σωτηροπούλου έχει γράψει ποιήµατα, νουβέλες, μυθιστορήματα. Το βιβλίο της Ζιγκ-ζαγκ στις νεραντζιές βραβεύτηκε το 2000 µε το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήµατος και µε το Βραβείο του περιοδικού Διαβάζω. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Εύα (Bραβείο Ακαδημίας Αθηνών – Ίδρυμα Πέτρου Χάρη), Η φάρσα, Μπορείς;, και η συλλογή διηγημάτων Να νιώθεις μπλε, να ντύνεσαι κόκκινα (Κρατικό Bραβείο Διηγήματος 2012). Έργα της έχουν µεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, γερµανικά, ισπανικά, ιταλικά και σουηδικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.