fbpx
Τα θερινά σινεμά της Αθήνας στο COSMOTE HISTORY

Τα θερινά σινεμά της Αθήνας στο COSMOTE HISTORY

Το ντοκιμαντέρ 2013 Θερινά σινεμά στην Αθήνα, που προβάλλεται την Κυριακή 16 Ιουλίου στις 21.00, σε σκηνοθεσία Μαγδαληνής Ρεμούνδου, είναι αφιερωμένο στους θερινούς κινηματογράφους της ελληνικής πρωτεύουσας, οι οποίοι ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στις αρχές του 20ού αιώνα και σήμερα είναι αξιοθέατα της πόλης και πόλος έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στο COSMOTE HISTORY, στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος «Κινηματογραφική Οθόνη».

Την Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 22.00 το ντοκιμαντέρ Μανώλης Χιώτης: Ο μάγκας που έβαλε κολόνια στο τραγούδι, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Αντώνη Κασσίτα, μας μεταφέρει στιγμές από τη ζωή και το έργο του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Μανώλη Χιώτη, ενώ πραγματεύεται το πέρασμα του τόπου από το ρεμπέτικο στο έντεχνο τραγούδι.

Ακόμα, την Κυριακή 16 Ιουλίου στις 21.45 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Ζωγραφίζοντας αστέρια για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου μεγάλης κλίμακας κινηματογραφικών αφισών Βασίλη Δημητρίου, που η αγάπη για την τέχνη του έγινε άρθρο ακόμα και στους New York Times. Μέσα από την πολύχρονη διαδρομή του, ζωντανεύει περισσότερος από μισός αιώνας κινηματογραφικής ιστορίας στην Ελλάδα.

Την Τρίτη 18 Ιουλίου στις 21.00 το ντοκιμαντέρ Αίγυπτος, η άλλη πατρίδα παρουσιάζει τους Αιγυπτιώτες Έλληνες να γυρνούν στη χώρα όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Μέσω των προσωπικών τους διαδρομών, αλλά και συνεντεύξεων με ειδικούς, ξετυλίγεται η ιστορία της κάποτε πολυάριθμης και δραστήριας ελληνικής κοινότητας της Αιγύπτου.

Δείτε το τρέιλερ του αφιερώματος «Κινηματογραφική Οθόνη» 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.