fbpx
Ο Richard Ford στην Αθήνα

Ο Richard Ford στην Αθήνα

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, η Αττική Παράδοση και οι Εκδόσεις Πατάκη καλούν το αναγνωστικό κοινό στη διάλεξη του συγγραφέα Ρίτσαρντ Φορντ την Τρίτη 13 Ιουνίου, στις 19.00, στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καθιερωμένης σειράς διαλέξεων «Κίμων Φράιερ» του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ρίτσαρντ Φορντ γεννήθηκε στο Τζάκσον του Μισισίπι το 1944. Έχει εκδώσει επτά µυθιστορήµατα και τέσσερις συλλογές διηγηµάτων, µεταξύ των οποίων τα The Sportswriter, Independence Day, A Multitude of Sins και το πιο πρόσφατο The Lay of the Land (Η χώρα όπως είναι, Εκδόσεις Πατάκη, 2010). Το Independence Day βραβεύτηκε µε το Βραβείο Πούλιτζερ και το βραβείο ΡΕΝ/Φόκνερ, και είναι η πρώτη φορά που το ίδιο βιβλίο κερδίζει και τα δύο βραβεία. Ο Ρίτσαρντ Φορντ ζει µε τη γυναίκα του, Κριστίνα Φορντ, στην πολιτεία του Μέιν. Ο Καναδάς είναι το τελευταίο του µυθιστόρηµα, πρωτοκυκλοφόρησε το 2012 (Βραβείο Andrew Carnegie for Excel-lencein Fiction, ΗΠΑ) και µεταφράζεται σε περισσότερες από 16 γλώσσες, ενώ τιµήθηκε µε το Βραβείο Femina Étranger στη Γαλλία τον Νοέµβριο του 2013, όπου ανακηρύχθηκε, επίσης, από το περιοδικό Livres Hebdo, το πρώτο στις προτιµήσεις των βιβλιοπωλών µεταφρασµένο βιβλίο για την ίδια χρονιά. Αντίστοιχα, ο Καναδάς ξεχώρισε ως ένα από τα 20 καλύτερα βιβλία σε όλες τις κατηγορίες στην Ισπανία το 2013 (εφημερίδα El País).

Πολυχώρος Μουσικής Βιβλιοθήκης Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.