Το Βέλγιο εισάγει την Ενιαία Τιμή Βιβλίου
Το Βέλγιο εισάγει την Ενιαία Τιμή Βιβλίου

Το Βέλγιο εισάγει την Ενιαία Τιμή Βιβλίου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου:

«Το γαλλόφωνο Βέλγιο και η Περιοχή των Βρυξελλών προσχωρούν στην Ενιαία Τιμή Βιβλίου από 1.1.2018, ενώ η περιοχή της Φλάνδρας πρόκειται να εισαγάγει την Ενιαία Τιμή στη διάρκεια του τρέχοντος έτους (http://www.livreshebdo.fr/article/jack-lang-chez-les-belges), ακολουθώντας το παράδειγμα της Γερμανίας και της Ολλανδίας όπου η Ενιαία Τιμή Βιβλίου ισχύει με νόμο από το 1981 και το 2005 αντίστοιχα.

Στην Ελλάδα, παρά την απάντηση της Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ κ. Elzbieta Bienkowska εξ ονόματος της Κομισιόν ότι δεν αντιτίθεται στην επαναφορά της Ενιαίας Τιμής (http://bit.ly/2pIQrbg), οι ενέργειες του κυβερνώντος κόμματος για άμεση επαναφορά της, παρά τις δεσμεύσεις του, έχουν αναβληθεί επ’ αόριστον.

Και ενώ οι πολιτισμένες χώρες στις οποίες δεν ισχύει ο νόμος της ΕΤΒ συνεχώς μειώνονται, η αξιωματική αντιπολίτευση ακόμη θεωρεί μεγάλη επιτυχία την ουσιαστική κατάργησή της το 2014 από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Η Ενιαία Τιμή παραμένει ακόμα αίτημα προς υλοποίηση των πνευματικών δημιουργών, των εκδοτών, των βιβλιοπωλών, του συνόλου του κόσμου του βιβλίου, ενώ για μια ακόμη φορά υπενθυμίζουμε ότι η επαναφορά του νόμου δεν έχει καμία δημοσιονομική επιβάρυνση και σύμφωνα με τη θέση της Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς, καθ’ ύλην αρμόδιας για τον ανταγωνισμό, δεν δημιουργεί πρόβλημα στον ελεύθερο ανταγωνισμό.

Οι Βέλγοι, όπως και πριν από αυτούς οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Ολλανδοί και μια σειρά άλλων κρατών, αναγνωρίζουν ότι χάρη στην Ενιαία Τιμή διασφαλίζεται η ποικιλομορφία στις εκδόσεις, τονώνεται η εκδοτική παραγωγή και στηρίζονται οι συγγραφείς που γράφουν στην τοπική γλώσσα. Έστω και αργά, ελπίζουμε αυτά να γίνουν αντιληπτά από το κυβερνών κόμμα και την αντιπολίτευση και να επανεισαχθεί η Ενιαία Τιμή Βιβλίου που αποτελεί όρο εκ των ων ουκ άνευ για την επιτέλεση του ρόλου του βιβλίου ως εργαλείου για την προώθηση της γλώσσας μας και του πολιτισμού μας».

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Οι νικητές των βραβείων του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ για το 2018

Με το μήνυμα «Το μικρό είναι μεγάλο μέσα σ’ ένα βιβλίο», το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ πραγματοποίησαν,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: