fbpx
Ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Την Ελλάδα επισκέπτεται ο Περουβιανός συγγραφέας Σαντιάγο Ρονκαλιόλο για την παρουσίαση του νέου του µυθιστορήµατος Καρφίτσες στην άµµο (µτφρ Κώστας Αθανασίου) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Συγκεκριµένα, την Πέµπτη 11 Μαΐου στις 7 µ.µ. ο συγγραφέας θα βρίσκεται στο Public Συντάγµατος, όπου θα συνοµιλήσει µε τον δηµοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Νίκο Κουρµουλή και τον υπεύθυνο της ξένης λογοτεχνίας των εκδόσεων Καστανιώτη Γρηγόρη Μπέκο.

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη όπου θα συµµετάσχει στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης το µυθιστόρηµά του (Σάββατο 13 Μαΐου, ώρα 7 µ.µ., µε τον συγγραφέα θα συνοµιλήσει ο δηµοσιογράφος Δηµήτρης Καραθάνος), αλλά και συµµετέχοντας σε µια συζήτηση µε τους οµότεχνούς του Πασκάλ Μπρυκνέρ και Μιχάλη Μοδινό (Παρασκευή 12 Μαΐου, ώρα 9 µ.µ.)

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Λίµα, δεκαετία του 1990. Μια ταραγµένη εποχή για το Περού, µε τη βία να έχει απλωθεί πέρα από την ύπαιθρο και να έχει φτάσει στις πόλεις και στην πρωτεύουσα, ακόµα και στις πλούσιες συνοικίες της. Βόµβες εκρήγνυνται, το ρεύµα κόβεται όταν οι αντάρτες ανατινάζουν τους πυλώνες του ηλεκτρικού, η αβεβαιότητα κυριαρχεί µέσα στο σκοτάδι. Σε αυτό το κλίµα της ανασφάλειας, τέσσερις φίλοι στην αρχή της εφηβείας τους, µαθητές σε σχολείο ιησουιτών, εµπλέκονται σταδιακά, σχεδόν ασυναίσθητα, σε µια περιπέτεια που αρχίζει σαν αταξία, τους οδηγεί όµως να σπάσουν κάθε φραγµό ανάµεσα στο καλό και στο κακό, πριν φτάσουν στο απόλυτο δράµα. Οι Καρφίτσες στην άµµο είναι µια ιστορία βίαιης ενηλικίωσης τεσσάρων παιδιών που βιώνουν µε έναν σκληρό τρόπο τη φιλία και τη συντροφικότητα, το ξύπνηµα της σεξουαλικότητας, την οικογενειακή καταπίεση, τα κόλπα της εξουσίας, αλλά συγχρόνως µαθαίνουν τον φόβο, την απελπισία, την οργή, την εκδίκηση. Το νέο µυθιστόρηµα του Σαντιάγο Ρονκαλιόλο περιγράφει ένα παιχνίδι που µετατρέπεται σε θρίλερ πριν καταλήξει σε τραγωδία, η οποία µπορεί να χάνεται µέσα στον ορυµαγδό που κυριεύει µια χώρα αλλά σηµαδεύει για πάντα τους πρωταγωνιστές της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.