A+ A A-

Ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη


Την Ελλάδα επισκέπτεται ο Περουβιανός συγγραφέας Σαντιάγο Ρονκαλιόλο για την παρουσίαση του νέου του µυθιστορήµατος Καρφίτσες στην άµµο (µτφρ Κώστας Αθανασίου) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Συγκεκριµένα, την Πέµπτη 11 Μαΐου στις 7 µ.µ. ο συγγραφέας θα βρίσκεται στο Public Συντάγµατος, όπου θα συνοµιλήσει µε τον δηµοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Νίκο Κουρµουλή και τον υπεύθυνο της ξένης λογοτεχνίας των εκδόσεων Καστανιώτη Γρηγόρη Μπέκο.

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη όπου θα συµµετάσχει στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης το µυθιστόρηµά του (Σάββατο 13 Μαΐου, ώρα 7 µ.µ., µε τον συγγραφέα θα συνοµιλήσει ο δηµοσιογράφος Δηµήτρης Καραθάνος), αλλά και συµµετέχοντας σε µια συζήτηση µε τους οµότεχνούς του Πασκάλ Μπρυκνέρ και Μιχάλη Μοδινό (Παρασκευή 12 Μαΐου, ώρα 9 µ.µ.)

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Λίµα, δεκαετία του 1990. Μια ταραγµένη εποχή για το Περού, µε τη βία να έχει απλωθεί πέρα από την ύπαιθρο και να έχει φτάσει στις πόλεις και στην πρωτεύουσα, ακόµα και στις πλούσιες συνοικίες της. Βόµβες εκρήγνυνται, το ρεύµα κόβεται όταν οι αντάρτες ανατινάζουν τους πυλώνες του ηλεκτρικού, η αβεβαιότητα κυριαρχεί µέσα στο σκοτάδι. Σε αυτό το κλίµα της ανασφάλειας, τέσσερις φίλοι στην αρχή της εφηβείας τους, µαθητές σε σχολείο ιησουιτών, εµπλέκονται σταδιακά, σχεδόν ασυναίσθητα, σε µια περιπέτεια που αρχίζει σαν αταξία, τους οδηγεί όµως να σπάσουν κάθε φραγµό ανάµεσα στο καλό και στο κακό, πριν φτάσουν στο απόλυτο δράµα. Οι Καρφίτσες στην άµµο είναι µια ιστορία βίαιης ενηλικίωσης τεσσάρων παιδιών που βιώνουν µε έναν σκληρό τρόπο τη φιλία και τη συντροφικότητα, το ξύπνηµα της σεξουαλικότητας, την οικογενειακή καταπίεση, τα κόλπα της εξουσίας, αλλά συγχρόνως µαθαίνουν τον φόβο, την απελπισία, την οργή, την εκδίκηση. Το νέο µυθιστόρηµα του Σαντιάγο Ρονκαλιόλο περιγράφει ένα παιχνίδι που µετατρέπεται σε θρίλερ πριν καταλήξει σε τραγωδία, η οποία µπορεί να χάνεται µέσα στον ορυµαγδό που κυριεύει µια χώρα αλλά σηµαδεύει για πάντα τους πρωταγωνιστές της.

 

Διαβάστε επίσης
ΝΕΑ
Παρατείνεται η έκθεση «Πλεύσις» στο Μουσείο Ηρακλειδών

Η έκθεση «Πλεύσις-Ναυπηγική και Ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους» παρατείνεται και θα υποδέχεται τους επισκέπτες έως και την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, καθημερινά και...

ΝΕΑ
Ο Hans Eideneier στην Αθήνα

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 και ώρα 19.30 στην παρουσίαση του βιβλίου Μεσαιωνικές ιστορίες ζώων: Διήγησις των τετραπόδων ζώων & Πουλολόγος που επιμελήθηκε ο Hans...

ΦΙΛΙΚΑ SITE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ 4 (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ)
11635 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.-FAX: 210-7212307
info@diastixo.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

*  Το email σας:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest iconyoutube iconrss icon

Με την υποστήριξη του diastixo.gr - Designed by: artspr