fbpx
Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών: «Το λογοτεχνικό καλειδοσκόπιο του παρόντος»

Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών: «Το λογοτεχνικό καλειδοσκόπιο του παρόντος»

Το τέταρτο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών φιλοξενεί η 14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, τόπος συνάντησης για όλους τους επαγγελματίες και τους φίλους του βιβλίου στη χώρα μας, με στόχο να αναδείξει τη δυναμική νέα γενιά των Ελλήνων συγγραφέων.

Είκοσι νέοι ποιητές και πεζογράφοι φιλοξενούνται στη 14η ΔΕΒΘ δίνοντας με το έργο τους το στίγμα της νέας γενιάς της ελληνικής λογοτεχνίας. O ποιητικός στοχασμός και οι αφηγηματικοί λαβύρινθοι, οι δυναμικές της κατασκευής και τα όριά της, το πολιτικό και το ηθικό, η αλήθεια και η ψευδαίσθηση, η ενηλικίωση και οι δύσκολες παραδοχές της, ο ρεαλισμός και το παράλογο, ξεδιπλώνονται σε μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στον σύγχρονο ποιητικό και πεζογραφικό λόγο.

Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 νέοι λογοτέχνες συμμετέχουν ενεργά στο πνευματικό τοπίο της 14ης ΔΕΒΘ και παρουσιάζουν τα βιβλία τους, μιλούν για το έργο τους και τη σχέση τους με τη γραφή, συναντούν και συνομιλούν με ομοτέχνους και αναγνώστες. Οι παρουσιάσεις, οι συζητήσεις και οι αναγνώσεις των κειμένων από τους ίδιους τους δημιουργούς αναδεικνύουν τις διάφορες μορφές της λογοτεχνικής γραφής, όπως ο ποιητικός λόγος, το διήγημα, η μεγάλη φόρμα αλλά και τις υβριδικές φόρμες τους και φανερώνουν στο αναγνωστικό κοινό τις ποικίλες εκφάνσεις της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.

Στο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών συμμετέχουν: 
Η Γιούλη Αναστασοπούλου, η Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, η Λένια Ζαφειροπούλου, ο Παναγιώτης Κεχαγιάς, η Πατρίτσια Κολαΐτη, ο Χρήστος Κολτσίδας, η Χάρις Κοντού, η Κωνσταντίνα Κορυβάντη, ο Αλέκος Λούντζης, ο Κωστής Μαλούτας, η Αντριάνα Μίνου, η Ελένη Ντούξη, ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Πλιάγκος, ο Θανάσης Σταμούλης, ο Θωμάς Συμεωνίδης, ο Σωφρόνης Σωφρονίου, ο Κωνσταντίνος Τζήκας, η Μαριαλένα Σπυροπούλου και η Νίκη Χαλκιαδάκη.

Το Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών επιμελείται και συντονίζει η ποιήτρια Κατερίνα Ηλιοπούλου.


Τ
ο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών 

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, Αίθουσα ΒΑΒΕΛ, Περίπτερο 15
ΕΚΔΗΛΩΣΗ 
«Το λογοτεχνικό καλειδοσκόπιο του παρόντος»: Παρουσιάσεις των νέων λογοτεχνών
17.00-18.00: Πατρίτσια Κολαΐτη, Χάρις Κοντού, Γιάννης Πλιάγκος, Μαριαλένα Σπυροπούλου, Νίκη Χαλκιαδάκη 
18.00-19.00: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, Λένια Ζαφειροπούλου, Χρήστος Κολτσίδας, Θανάσης Σταμούλης, Θωμάς Συμεωνίδης.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: «Ο τρόπος να κινδυνεύουμε», 20:00-21:00
Μια συζήτηση γύρω από τη σύγχρονη ποίηση με τη συμμετοχή των καλεσμένων συγγραφέων 
Θέματα: Οι πολλαπλές όψεις του ποιητικού τοπίου και το τίμημα της καλλιτεχνικής ελευθερίας, η ποίηση ως πεδίο αμφιβολίας και αναστοχασμού του πραγματικού. Θα μιλήσουν οι ποιήτριες και κριτικοί λογοτεχνίας Γιάννα Μπούκοβα και Μαρία Τοπάλη. 

Σάββατο 13 Μαΐου 2017, Αίθουσα ΒΑΒΕΛ, Περίπτερο 15 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
«Το λογοτεχνικό καλειδοσκόπιο του παρόντος»: Παρουσιάσεις των νέων λογοτεχνών
12.00-13.00: Παναγιώτης Κεχαγιάς, Σωφρόνης Σωφρονίου, Αντριάνα Μίνου, Ελένη Ντούξη, Ιορδάνης Παπαδόπουλος. 
13.00-14.00: Γιούλη Αναστασοπούλου, Κωνσταντίνα Κορυβάντη, Κωστής Μαλούτας, Αλέκος Λούντζης, Κωνσταντίνος Τζήκας.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: «Το πολυσθενές κείμενο», 17:00-18:00
Μια συζήτηση γύρω από τη σύγχρονη πεζογραφία με τη συμμετοχή των καλεσμένων συγγραφέων 
Θέματα: Τι καθιστά ένα έργο σύγχρονο; Τι ψάχνουμε ως αναγνώστες; Τι αναζητάμε ως συγγραφείς; Με ποιους τρόπους μπορεί η πεζογραφία να ανταποκριθεί στην επείγουσα φύση του ιστορικού παρόντος διατηρώντας την κριτική και αναστοχαστική της ελευθερία; Τι επίδραση έχει στη ζωή μας η λογοτεχνία; Θα μιλήσουν η Σοφία Ιακωβίδου, επίκ. καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Λαμπρινή Κουζέλη, κριτικός λογοτεχνίας.

Τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, η ΔΕΘ-HELEXPO και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη των Ελλήνων Εκδοτών και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη 14η ΔΕΒΘ και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.thessalonikibookfair.gr

ΔΕΘ-HELEXPO 
Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Εγνατία 154, 546 36 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 291111
Είσοδος Ελεύθερη

Οργάνωση: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, Δήμος Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία των Ελλήνων εκδοτών. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Το diastixo.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.