fbpx
Βραβείο Δεύτερης Καλύτερης Ποιητικής Συλλογής του Κύκλου Ποιητών

Βραβείο Δεύτερης Καλύτερης Ποιητικής Συλλογής του Κύκλου Ποιητών

Ο Κύκλος Ποιητών, στην προσπάθειά του να φέρει πιο κοντά το κοινό στην ποίηση αλλά και να επιβραβεύει τους δευτεροεμφανιζόμενους ποιητές, θεσμοθετηθεί από εφέτος το βραβείο ποίησης Δεύτερης Καλύτερης Ποιητικής Συλλογής που θα δίνεται κάθε χρόνο για το καλύτερο δεύτερο δημοσιευμένο βιβλίο ποίησης της προηγούμενης χρονιάς. Θα συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και από ένα τριήμερο για τον νικητή στο λιτό και απέριττο ξενοδοχείο Tinos Beach στη νήσο Τήνο με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Είναι το πρώτο και μοναδικό βραβείο ποίησης που θα τιμά τη δεύτερη ποιητική συλλογή ενός ποιητή. Το βραβείο το απονέμει ο Κύκλος Ποιητών. Μέλη της πενταμελούς κριτικής επιτροπής είναι οι καταξιωμένοι μας ποιητές Νάνος Βαλαωρίτης, Τίτος Πατρίκιος, Αγγελική Σιδηρά, Γιώργος Μπλάνας και Δημήτρης Αγγελής.

Στόχος του βραβείου: μέσα από την έκρηξη της ποιητικής παραγωγής, να αναδεικνύεται η καλή ποίηση και να καταστεί η βράβευση ένα από τα σπουδαιότερα βραβεία που δίνονται σε νεότερους ποιητές στην Ελλάδα.

Οι εμπίπτοντες ποιητές και εκδότες μπορούν να στείλουν από πέντε (5) αντίτυπα της δεύτερης ποιητικής συλλογής τους που κυκλοφόρησε το 2016 στη διεύθυνση: Κύκλος Ποιητών, Ηρακλείτου 6, 2ος όροφος, 106 73, Αθήνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.