fbpx
Mathesis: Συνεχίζονται τα δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα

Mathesis: Συνεχίζονται τα δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα


Το πρόγραμμα Mathesis του Πανεπιστημίου Κρήτης συνεχίζει τα δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα προς όλους με δύο νέους κύκλους μαθημάτων:

Α.
Εκμάθηση της γλώσσας Python – είναι η πιο δημοφιλής από τις «νέες γλώσσες» προγραμματισμού. Επιτρέπει στους χρήστες της (μεταξύ πολλών άλλων) να αντλούν ενδιαφέροντα στοιχεία από τον «ωκεανό» του διαδικτύου – παραδείγματος χάριν από το πρόγραμμα «Διαύγεια» των δαπανών του δημοσίου ή από τα πανταχού παρόντα κοινωνικά δίκτυα. Τούτο το μάθημα έχει σχεδιαστεί, ώστε να δώσει αυτή τη δεξιότητα στον πολίτη που ενδιαφέρεται να την αποκτήσει.

Είναι διάρκειας 6 εβδομάδων και δεν προϋποθέτει προηγούμενη γνώση ή εμπειρία προγραμματισμού. Καλύπτει εισαγωγικά στοιχεία της γλώσσας Python, η οποία θεωρείται ίσως η καταλληλότερη για πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό. Το μάθημα καλύπτει τις βασικές δομές δεδομένων και προγραμματιστικές δομές, περιλαμβάνει πλήθος από παραδείγματα και ασκήσεις που λύνονται βήμα βήμα, ενώ εστιάζει, στις τελευταίες ενότητες, σε προβλήματα ανάκτησης και επεξεργασίας πληροφορίας από το διαδίκτυο. Η παρακολούθησή του περιλαμβάνει την εκπόνηση 3 εργασιών που παραδίδονται προς αξιολόγηση. Ο σπουδαστής που θα ολοκληρώσει το μάθημα αυτό θα είναι σε θέση να προγραμματίζει στη γλώσσα Python και να λύνει ενδιαφέροντα πρακτικά προβλήματα όπως η ανάκτηση πληροφορίας από ιστοσελίδες και η δημιουργία απλών παιχνιδιών.

Διδάσκων: Νίκος Αβούρης, Παν/μιο Πατρών
Έναρξη: 24 Απριλίου 2017

Β.
Στον Β' Κύκλο της Παγκόσμιας Ιστορίας θα προσεγγισθούν οι μεγαλύτερες ζώσες θρησκείες του κόσμου. Ανάλογα με το εάν είναι θρησκείες «εξ αποκαλύψεως» ή όχι, αυτές χωρίζονται σε δυτικές και ανατολικές. Όλες τους γεννήθηκαν στην Ασία, προέκυψαν από περιβάλλοντα γεωργών και διαμορφώθηκαν μέσα στα τελευταία τέσσερις, περίπου, χιλιάδες χρόνια. Στόχος δεν είναι να εκτεθεί μόνον το περιεχόμενο και η κατεύθυνση των ηθικών, μεταφυσικών και κοινωνικών προβληματισμών της κάθε θρησκείας, αλλά να παρακολουθηθεί και η πορεία των πιστών της μέσα στον χρόνο παράλληλα με τα ιστορικά γεγονότα και φαινόμενα που ακολουθούν και πλαισιώνουν την πορεία αυτή. 

Διδάσκουσα: Μαρία Ευθυμίου, Παν/μιο Αθηνών
Έναρξη: 24 Απριλίου 2017

 

Πλατφόρμα μαθημάτων: mathesis.cup.gr
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.