fbpx
Φεστιβάλ κόμικ Comicdom Con Athens 2017

Φεστιβάλ κόμικ Comicdom Con Athens 2017

Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, ανοίγει τις πύλες του για 12η συνεχή χρονιά, πάντα με ελεύθερη είσοδο. Στις 7, 8 & 9 Απριλίου 2017, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και τους πλησίον δρόμους, πλήθος εκδηλώσεων μετατρέπουν μια ολόκληρη γειτονιά της Νεάπολης σε πραγματική γιορτή των comics.

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν η Comicdom Press, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και o Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων. Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Athens Culture Net – το Δίκτυο Πολιτισμού της Αθήνας του Δήμου Αθηναίων (αποκλειστικός δωρητής του Δικτύου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).

Συνεχίζοντας την παράδοση παρουσίας διεθνών προσκεκλημένων από όλες τις γεωγραφικές και καλλιτεχνικές σχολές της Ένατης Τέχνης, η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει τους οκτώ καλεσμένους της, τον Benoît Sokal,
τον Richard McGuire, τον Bill Kartalopoulos, την Kate Niemczyk, τoν Rob Davis, τoν Edward Ross, τον Mariano Saura και τον Kai Pfeiffer.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς και τα έργα τους στα αντίστοιχα Q&A panels και signings.  

Πλουσιότερο από ποτέ, το πρόγραμμα του φετινού τριημέρου περιλαμβάνει:

Εκθέσεις

ΤΗΕ BEST AMERICAN COMICS 2016: Η φετινή διεθνής έκθεση του Φεστιβάλ, στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, είναι αφιερωμένη στη θρυλική, ομότιτλη ετήσια ανθολογία comics.

HISTORY REPEATING (?): Επαναλαμβάνονται τα μοτίβα του παρελθόντος; Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν Έλληνες δημιουργοί comics.

THE ART OF THE VIDEO GAMES: 16 Έλληνες δημιουργοί comics μας δίνουν αποκλειστικές εικονογραφήσεις, με μοναδική έμπνευση τα δικά τους αγαπημένα video games.

THE GREEK CHARACTER CONCEPT: Η πρώτη υπαίθρια έκθεση στην ιστορία του Φεστιβάλ περιλαμβάνει αποκλειστικές εικονογραφήσεις διεθνών προσκεκλημένων μας από το παρελθόν, με θέμα την ελληνικότητα όπως εκείνοι την προσέλαβαν.

SPOTLIGHT ON DaNi: Η τιμώμενη καλλιτέχνις της φετινής διοργάνωσης ανθολογεί ορισμένες από τις καλύτερες δουλειές της, σε μια μικρή, αλλά άκρως αντιπροσωπευτική έκθεση.

Προβολές: To πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει ταινίες animation, όπως το σκοτεινό, βραβευμένο με Βραβείο Goya (Best Animated Film) Ψυχοναύτες, τα ξεχασμένα παιδιά (βασισμένο στο graphic novel Psiconautas), τη δραματική περιπέτεια Adama, το ευαίσθητο, υπερηρωϊκό all-ages, PhantomBoy καθώς και –σε συνεργασία με την Odeon– ένα making of της πολυαναμενόμενης, νέας ταινίας του Luc Besson Ο Βαλέριαν και η πόλη με τους χίλιους πλανήτες, βασισμένης στο ομώνυμο, ιστορικό graphic novel.

Το Φεστιβάλ επίσης περιλαμβάνει: street events, παρουσιάσεις - ανοιχτές συζητήσεις, workshops, διαγωνισμό Comicdom Cosplay, sketch event, απονομή ελληνικών βραβείων κόμικς, bazaar και παιδικό πρόγραμμα.

Το πλήρες πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2017 και συνεχείς ενημερώσεις είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ comicdom-con.gr και στο αντίστοιχο Facebook Event.

Διοργάνωση
Comicdom Press, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και
Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων

Πότε
Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Απριλίου, 11:00 - 21:30

Ελληνοαμερικανική Ένωση
Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Σίνα 31, Κολωνάκι
και πλησίον δρόμοι

Γραμματεία-Εγγραφές-Πληροφορίες:
Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Είσοδος ελεύθερη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.