fbpx
 «Austerity Measures – The New Greek Poetry»: από την Αγγλία στις ΗΠΑ

«Austerity Measures – The New Greek Poetry»: από την Αγγλία στις ΗΠΑ

Στις 28 Μαρτίου κυκλοφόρησε και στις ΗΠΑ από τις εκδόσεις New York Review Books η ανθολογία σύγχρονων Ελλήνων ποιητών Austerity Measures – The New Greek Poetry σε επιμέλεια της καθηγήτριας Σύγχρονης Ελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Κολούμπια Karen Van Dyck.

Το βιβλίο εκδόθηκε πρώτη φορά στην Αγγλία από τις εκδόσεις Penguin, τον Απρίλιο του 2016, και ανθολογεί ποιητές που γράφουν τα χρόνια της κρίσης, από το 2008 και μετά. Όπως σημειώνει η Karen Van Dyck: «Ποιητές που κάνουν γκράφιτι σε τοίχους, ποιητές που διαβάζουν σε πλατείες, θέατρα και άδεια οικόπεδα, που δίνουν περφόρμανς σε γκέτο, με συνθήματα, και που τραγουδούν σε διαδηλώσεις, ποιητές που κάνουν blogging και ποστάρουν στο ίντερνετ, που ενώνονται με καλλιτέχνες και μουσικούς και οργανώνουν εργαστήρια για μαθητές και μετανάστες. Μέσα σε όλη τη μιζέρια και το χάος, η νέα ποίηση είναι παντού, πολύ ευρεία και πολύ ποικίλη ως σώμα γραφής για να χωρέσει σε οποιαδήποτε πλευρά οποιασδήποτε ιδεολογικής διαμάχης».

Στην ανθολογία περιλαμβάνονται οι ποιητές: Παναγιώτης Ιωαννίδης, Δημήτρης Αθηνάκης, Γιάννης Ευθυμιάδης, Γιάννης Στίγκας, Γιάννης Δούκας, Δούκας Καπάνταης, Δήμητρα Κωτούλα, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Στάθης Αντωνίου, Άννα Γρίβα, Φοίβη Γιαννίση, Ευτυχία Παναγιώτου, Εύα Στεφανή, Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, Kyoko Kishida, Jazra Khaleed, Στάθης Μπαρούτσος, Δανάη Σιώζιου, Γιάννης Μουντελάς, Παυλίνα Μάρβιν, Θωμάς Ιωάννου, Θωμάς Τσαλαπάτας. Ζ. Δ. Αϊναλής, Σταμάτης Πολενάκης, Έλενα Πένγκα, Απόστολος Θηβαίος, Δημοσθένης Παπαμάρκος, Έλενα Πολυγένη, Γιώργος Αλισάνογλου, Γλυκερία Μπασδέκη, Γιάννης Παλαβός, Έλσα Κορνέτη, Αγγελική Σιγούρου, Όλγα Παπακώστα, Χλόη Κουτσουμπέλη, Βασίλης Αμανατίδης, Κυριάκος Σιφιλτζόγλου, Γεωργία Τριανταφυλλίδου, Δημήτρης Άλλος, Γιάννα Μπούκοβα, Θεόδωρος Χιώτης, Χρήστος Αγγελάκος, Γιάννης Λειβαδάς, Moma Radic, Gazmend Kapllani, Θοδωρής Ρακόπουλος, Στάθης Γουργούρης, Mehmet Yashin, Hiva Panahi.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.