A+ A A-

Το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας γιορτάζει τα δέκατα γενέθλιά του

Το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας γιορτάζει τα δέκατα γενέθλιά του


Το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας συμπληρώνει δέκα χρόνια λειτουργίας και πολυσήμαντης δράσης στον Βόλο. Με αυτή την αφορμή, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει στο Μουσείο, την Παρασκευή 17 Μαρτίου, πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικά:

10:30-12:00 – για σχολικές ομάδες Γυμνασίου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας τα ποιήματα».

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με τη φόρμα των ιαπωνικών χαϊκού, που έχουν εμπνεύσει ποιητές διαχρονικά, μεταξύ των οποίων και ο Γ. Σεφέρης. Τα παιδιά θα γνωρίσουν μερικά αριστουργήματα της ιαπωνικής ποίησης καθώς και άλλα, σύγχρονα ποιήματα, εμπνευσμένα από αυτή τη φόρμα, τα οποία καλούνται να εικονογραφήσουν, ώστε να δημιουργήσουν ένα ανθολόγιο χαϊκού για την τάξη τους.

Συναυλία από το μουσικό σχήμα «ΛύρΑυλος».

Οι μαθητές, μέσα από σωζόμενα αρχαιοελληνικά μουσικά κομμάτια, καθώς και τραγούδια από την παραδοσιακή μας μουσική, θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν ζωντανά τριάντα αντίγραφα αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων, όπως: λύρα, βάρβιτο, κίθαρι, φόρμιγγα, πανδούρα, δίαυλο, κ.ά. Θα μάθουν τρόπους κατασκευής οργάνων από σπάνια και αυθεντικά φυσικά υλικά (καύκαλο χελώνας, χορδές από έντερα). Θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο «Με όχημα τη μουσική, ταξιδεύουμε στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα». Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να κατασκευάσουν και να παίζουν αυτοσχέδια όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά.
Το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας γιορτάζει τα δέκατα γενέθλιά του

20:30 – για το ευρύτερο κοινό

Το αναγνωρισμένο μουσικό σχήμα «ΛύρΑυλος» θα ταξιδέψει το κοινό μέσα από τη μουσική που γέννησε ο ελληνικός πολιτισμός πριν από 3.000 χρόνια, με μουσικά κομμάτια που έχουν βρεθεί γραμμένα σε παπύρους και μάρμαρα, καθώς και με καινούριες συνθέσεις του, με διάθεση για σάτιρα και γλέντι. Παρουσιάζουν, ερμηνεύουν: Μιχάλης Στέφος, Όλγα Στέφου, Παναγιώτης Στέφος.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στο τηλ. 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Νότια Πύλη, 38334 Βόλος

Τηλ.: 24210 29844| www.piop.gr

 

Διαβάστε επίσης
ΝΕΑ
Παρατείνεται η έκθεση «Πλεύσις» στο Μουσείο Ηρακλειδών

Η έκθεση «Πλεύσις-Ναυπηγική και Ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους» παρατείνεται και θα υποδέχεται τους επισκέπτες έως και την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, καθημερινά και...

ΝΕΑ
Ο Hans Eideneier στην Αθήνα

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 και ώρα 19.30 στην παρουσίαση του βιβλίου Μεσαιωνικές ιστορίες ζώων: Διήγησις των τετραπόδων ζώων & Πουλολόγος που επιμελήθηκε ο Hans...

ΦΙΛΙΚΑ SITE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ 4 (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ)
11635 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.-FAX: 210-7212307
info@diastixo.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

*  Το email σας:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest iconyoutube iconrss icon

Με την υποστήριξη του diastixo.gr - Designed by: artspr