fbpx
O ΟΣΔΕΛ και η NLA Media Access ενώνουν τις δυνάμεις τους

O ΟΣΔΕΛ και η NLA Media Access ενώνουν τις δυνάμεις τους


Η NLA Media Access (Newspaper Licensing Agency) και ο ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου) υπέγραψαν συμφωνητικό αμοιβαίας συνεργασίας. Η συμφωνία αυτή δίνει τη δυνατότητα στον ΟΣΔΕΛ να συμπεριλαμβάνει το περιεχόμενο του βρετανικού τύπου στις τρέχουσες και μελλοντικές άδειες που θα παρέχει σε ελληνικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των εταιρειών αποδελτίωσης. Η συμφωνία τίθεται σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2017 και καλύπτει πάνω από 2.300 βρετανικές εφημερίδες, ιστοσελίδες και περιοδικά.

Ο Γιωργανδρέας Ζάννος, Γενικός Διευθυντής του ΟΣΔΕΛ, δήλωσε σχετικά: «Στην Ελλάδα για σειρά ετών οι εταιρείες αποδελτίωσης αποκομμάτων τύπου και οι πελάτες τους κάνουν χρήση δημοσιογραφικού περιεχομένου χωρίς άδεια. Ο ΟΣΔΕΛ ανέλαβε την πρωτοβουλία επίλυσης του θέματος ώστε οι ενδιαφερόμενες εταιρείες αποδελτίωσης και οι πελάτες τους να έχουν τη δυνατότητα αδειοδότησης περιεχομένου τύπου και πολύ σύντομα θα ανακοινώσει τη σχετική νέα υπηρεσία αδειοδότησης. Η σύναψη συμφωνίας με την ΝLA ενδυναμώνει καθοριστικά το περιεχόμενο που αδειοδοτεί ο ΟΣΔΕΛ, αφού εντάσσονται σε αυτό τίτλοι όπως οι Guardian, Economist, Telegraph, Times κλπ. Χαιρετίζουμε αυτή την υποστήριξη των προσπαθειών μας για τη δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας αδειοδότησης η οποία θα επιτρέπει στις ελληνικές εταιρείες να έχουν νόμιμη πρόσβαση στο περιεχόμενο του ελληνικού και διεθνούς τύπου για την εξυπηρέτηση των αναγκών αποδελτίωσης».

Ο Andrew Hughes, διευθυντής διεθνών σχέσεων της NLA, δήλωσε: «Αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθειά μας για απλοποίηση της διαχείρισης των δικαιωμάτων που αφορούν το περιεχόμενο του βρετανικού τύπου, από διάφορους εταιρικούς χρήστες και εταιρείες αποδελτίωσης εκτός της βρετανικής επικράτειας. Οι ελληνικές εταιρείες αποδελτίωσης και οι πελάτες τους θα έχουν πλέον απρόσκοπτη πρόσβαση στο δυναμικό περιεχόμενο του βρετανικού τύπου με τις αδειοδοτήσεις που θα παρέχει ο ΟΣΔΕΛ. Αποτελεί, επίσης, ένδειξη εμπιστοσύνης στα σχέδια του ΟΣΔΕΛ για ανάπτυξη των υπηρεσιών αδειοδότησης που θα παρέχει μέσα στο 2017 στις ελληνικές επιχειρήσεις».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.