fbpx
Πέθανε η Νατάσα Χατζιδάκι

Πέθανε η Νατάσα Χατζιδάκι


Σε ηλικία 71 ετών πέθανε η ποιήτρια Νατάσα Χατζιδάκι. Η κηδεία της θα γίνει στον τόπο καταγωγής της, στο Ρέθυμνο της Κρήτης.
Η Νατάσα Χατζιδάκη σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και Αγγλική λογοτεχνία στο Λονδίνο. Στην Αγγλία έζησε συνολικά πέντε χρόνια. Συνεργάστηκε στη σύνταξη των λογοτεχνικών περιοδικών Πρόσωπα, Σήμα και Ρεύματα. Επίσης συνεργάστηκε ως παραγωγός εκπομπών λόγου στην Ελληνική Ραδιοφωνία (Τρίτο και Πρώτο Πρόγραμμα) και στην ΕΤ1. Έχει παρουσιάσει «οπτικά ποιήματά» της σε ομαδικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης στην Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία και Ισπανία. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα γαλλικά.

Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές Στις εξόδους των πόλεων, Περγαμηνή 1971, Ακρυλικά, Πολυπλάνο 1976, Δυσαρέσκεια, Πλέθρον 1984, Άλλοι, Κέδρος 1990, Βαθυέρυθρο, Νέο Επίπεδο 2005, Άδηλος αναπνοή, Ύψιλον 2008
The Others, Dionysia Press, Εδιμβούργο, 2007 και τα πεζογραφήματα Συνάντησέ την, το βράδυ (Νουβέλα), Μικρή Εγνατία, Θεσσαλονίκη 1979, Ιβίσκοι, νάρκισσοι (Νουβέλα), Κέδρος 1985, Ξένοι στην πόλη (Διηγήματα), Κέδρος 1993, ενώ έχει μεταφράσει το έργο Η πέτρινη πόρτα της Ελεωνόρας Κάρριγκτον (Αιγόκερως 1982).

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εταιρεία Συγγραφέων, ιδρυτικό μέλος της οποίας υπήρξε η Νατάσα Χατζιδάκι, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της ποιήτριας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.