Πέθανε ο Σπύρος Ευαγγελάτος

Πέθανε ο Σπύρος Ευαγγελάτος


Έπεσε η αυλαία σήμερα το πρωί για τον μεγάλο σκηνοθέτη, φιλόλογο και ακαδημαϊκό Σπύρο Ευαγγελάτο, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1940 σε οικογένεια με καλλιτεχνική παράδοση, στράφηκε στο θέατρο αποφοιτώντας από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Συμπλήρωσε τις σπουδές του στην Αυστρία, στη Γερμανία και στη Γαλλία, και το 1970 έγινε διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκινώντας την ακαδημαϊκή του πορεία.

Με το «Αμφι-Θέατρο», που ίδρυσε το 1975, περιόδευσε δίνοντας παραστάσεις σε όλο τον κόσμο. Πολυβραβευμένος και πολύ αγαπητός στον θεατρικό και στον ευρύτερο καλλιτεχνικό κόσμο, ο Σπύρος Ευαγγελάτος δέχτηκε πέρυσι στο Ηρώδειο, στην παράσταση «Αμύντας» του Γεωργίου Μόρμορη, το τελευταίο του χειροκρότημα.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Ο Michael Ondaatje στην Αθήνα

Οι εκδόσεις Πατάκη και τα Public προσκαλούν το αναγνωστικό κοινό την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 20.30 σε μια συνάντηση με τον Μάικλ Οντάατζε, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Το τραπέζι της γάτας...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 7
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER