fbpx
Το αρχαίο δράμα σήμερα

Το αρχαίο δράμα σήμερα


Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ), σε συνεργασία με τον Δήμο Θήβας και με την ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το διεθνές εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Το αρχαίο δράμα σήμερα» με επιστημονικό και καλλιτεχνικό υπεύθυνο του ΚΕΔΡΑ τον καθηγητή και σκηνοθέτη Γιάγκο Ανδρεάδη και υπεύθυνο του ΙΜΚ τον συγγραφέα και κριτικό θεάτρου Ηρακλή Λογοθέτη.

arxaio drama 1 eswt«Το αρχαίο δράμα σήμερα» συνίσταται από ένα σύνολο σεμιναρίων & εργαστηρίων, το οποίο εστιάζει στην ανάγνωση και την ερμηνεία των τραγικών και των κωμικών έργων των αρχαίων. Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, δραματουργοί, μουσικοί, χορογράφοι και άλλοι άνθρωποι του θεάτρου θα παρουσιάζουν επί δύο εξάμηνα εισηγήσεις και παραδειγματικές ερμηνείες και θα ανταλλάσσουν ιδέες και προτάσεις με νέους ηθοποιούς και ερευνητές οι οποίοι ασχολούνται με το κλασικό αυτό είδος. Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια/εργαστήρια του Προγράμματος θα λάβουν πιστοποίηση από το Πάντειο Πανεπιστήμο, ενώ στο τέλος του Β΄ εξαμήνου θα παρουσιάσουν προτάσεις παραστάσεων αρχαίου δράματος. Σε αυτές που θα επιλεγούν, πρόκειται να παρασχεθούν από το πρόγραμμα οι αναγκαίοι σύμβουλοι (δραματουργοί, χορογράφοι, μουσικοί κ.ά.) μαζί με μια μικρή οικονομική συμβολή για την πραγματοποίησή τους, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν τη δουλειά τους σε αρχαίους χώρους και θέατρα της Στερεάς Ελλάδας, όπως και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
arxaio drama 2 eswtarxaio drama 3 eswt

Επίσημη έναρξη:
Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, ώρα 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θήβας.

Θα προηγηθεί κοκτέιλ γνωριμίας την ίδια μέρα στις 17.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η αναχώρηση για τη Θήβα πραγματοποιείται στις 18.00 από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και είναι δωρεάν, όπως και η αυθημερόν επιστροφή, για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και τους δημοσιογράφους οι οποίοι επιθυμούν να καλύψουν το γεγονός.

Διεξαγωγή:
Κάθε Τρίτη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Θήβας και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εναλλάξ.

Συντελεστές:
Αβδελιώδης Δήμος, Ανδρεάδης Γιάγκος, Γέρου Κάτια, Καρακώστα Βασιλική, Κατζουράκης Κυριάκος, Καφούσιας Φάνης, Κυριακίδης Στέφανος, Λογοθέτης Ηρακλής, Μπουζούρη Παρθενόπη, Μπονάτσος Σταύρος, Μπρούσκου Άντζελα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Σαμαρά Κερασία, Χαριτάτος Κώστας, Χατούπη Δήμητρα.

Πληροφορίες – εγγραφές:
Οργανωτική Γραμματεία του ΚΕΔΡΑ (κα Μαρία Ντέκα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | 69.74.78.24.11)
Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί κατόπιν επιλογής με βάση βιογραφικό και ενδεχομένως συνέντευξη. Επίσης δωρεάν είναι και οι μετακινήσεις από και προς την Αθήνα και τη Θήβα, για την παρακολούθηση των σεμιναρίων/εργαστηρίων.

Προθεσμία αιτήσεων στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2017. Απαραίτητη επισύναψη βιογραφικού και φωτογραφίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.