fbpx
Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών στο Μουσείο Αργυροτεχνίας


Ο κύκλος αφήγησης λαϊκών παραμυθιών, που διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), συνεχίζεται με την παράσταση Ο Μαντρακούκος και η παρέα του, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου (ώρα 16:00), στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο Ιτς Καλέ.

Μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν στον σκανταλιάρικο κόσμο των καλικάντζαρων μέσα από την αφήγηση της Μαρίας Μαχαίρα και τη μουσική του Αντώνη Καρασταμάτη.

Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Τα καλικαντζαρούδια άρπαξαν μια τσεκούρα μήπως και αυτό τον χρόνο καταφέρουνε να κόψουν το δέντρο της Γης. Και κάθε νύχτα, τρυπώνουν στα σπίτια, στους μύλους, στους στάβλους και στις αυλές. Τρυπώνουν από τις καμινάδες, από τις χαραμάδες, από τις πόρτες κι από τα παραθύρια... Ψάχνουν για φαγητά, για στολίδια και για χρυσά φλουριά. Θα καταφέρουν άραγε να βρουν το άλογο που έχει τρία ποδάρια ή θα λαλήσει ο κόκορας και θα τρέξουν να κρυφτούν και να εξαφανιστούν;

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 26510 64065, καθημερινά 10:00 – 17:00 (εκτός Τρίτης).

Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων 45221, Ιωάννινα
Τηλ.: 26510 64065 |

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.