«Από τη γραφή στο βίωμα»: Εργαστήρι τον Ιανουάριο στη Μεγάλη Άρκτο

«Από τη γραφή στο βίωμα»: Εργαστήρι τον Ιανουάριο στη Μεγάλη Άρκτο

Ένα πολυεπίπεδο σεμινάριο γραφής όπου οι συμμετέχοντες αρχικά θα εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές συγγραφής μονόπρακτου. Οι πρώτες τέσσερις συναντήσεις θα αφιερωθούν στην θεατρική γραφή. Καθένας από τους συμμετέχοντες θα δημιουργήσει το δικό του μονόπρακτο, αφού πρώτα θα του δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία και οι υποδείξεις από τη συντονίστρια.

Στις επόμενες συναντήσεις η Μεγάλη Άρκτος, με εργαλεία το θέατρο του Augusto Boal, τις θεατρικές τεχνικές εισαγωγής στο σώμα του ρόλου και τεχνικές Gestalt για σωματική επίγνωση, θα βοηθήσει στην προετοιμασία και ενσάρκωση του γραπτού έργου.

Με αυτό τον τρόπο, σε αυτή την ομάδα θα αναπτύξετε την αγάπη σας για τη δημιουργική γραφή, θα στηρίξετε ομαδικά το καθε ατομικό έργο να «ανέβει στη σκηνή», θα γνωρίσετε βιωματικά το σώμα σας δουλεύοντας και μπαίνοντας σε ένα ρόλο, θα μοιραστείτε και θα συζητήσετε την εμπειρία και το βίωμα να μπαίνουμε σε διαφορετικούς χαρακτήρες, προσδοκίες και περιβάλλοντα.

Σε αυτές τις συναντήσεις θα αποκτήσετε νέες δεξιότητες και δυνάμεις, στη δημιουργική γραφή, στο μοίρασμα, στην εμπιστοσύνη, στην έκθεση, στις δεξιότητες και τη δύναμη του φυσικού σώματος, στην υποστήριξη, στην ενέργεια των συναισθημάτων, των εικόνων και της φαντασίας.

Τη συγγραφή θεατρικού έργου συντονίζει η συγγραφέας Χριστίνα Οικονομίδου. Τη σωματική βιωματική αναπαράσταση συντονίζει η Μεγάλη Άρκτος.

Επικοινωνία και πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα 6995328782 & 6973162124.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Βιβλία που φωτίζουν στο σκοτάδι ενόψει της ολικής έκλειψης στις ΗΠΑ

Παροξυσμός επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει της ολικής έκλειψης ηλίου που θα παρατηρηθεί στις 21 Αυγούστου, η πρώτη ολική έκλειψη που θα είναι ορατή από αμερικανικό έδαφος από το 1991. Κι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER