fbpx
«Από τη γραφή στο βίωμα»: Εργαστήρι τον Ιανουάριο στη Μεγάλη Άρκτο

«Από τη γραφή στο βίωμα»: Εργαστήρι τον Ιανουάριο στη Μεγάλη Άρκτο


Ένα εργαστήρι θεατρικής γραφής και σωματικής βιωματικής αναπαράστασης θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2017 στη Μεγάλη Άρκτο.

Έχετε μια έμφυτη ανάγκη και ικανότητα να καταγράφετε κομμάτια της ζωής σας και της φαντασίας σας σε κομμάτια χαρτί; Κομμάτια με μορφή, αρχή και τέλος, χαρακτήρες και γεγονότα με λεπτομέρειες. Μια άλλη πλευρά σας, έχει ανάγκη την έκθεση και την αναγνώριση, σας αρέσει να υποδύεστε, να μπαίνετε σε ρόλους; Αυτή την ανάγκη ή/και αυτή την αγάπη θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο και την προστασία μίας ομάδας.

Ένα πολυεπίπεδο σεμινάριο γραφής όπου οι συμμετέχοντες αρχικά θα εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές συγγραφής μονόπρακτου. Οι πρώτες τέσσερις συναντήσεις θα αφιερωθούν στην θεατρική γραφή. Καθένας από τους συμμετέχοντες θα δημιουργήσει το δικό του μονόπρακτο, αφού πρώτα θα του δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία και οι υποδείξεις από τη συντονίστρια.

Στις επόμενες συναντήσεις η Μεγάλη Άρκτος, με εργαλεία το θέατρο του Augusto Boal, τις θεατρικές τεχνικές εισαγωγής στο σώμα του ρόλου και τεχνικές Gestalt για σωματική επίγνωση, θα βοηθήσει στην προετοιμασία και ενσάρκωση του γραπτού έργου.

Με αυτό τον τρόπο, σε αυτή την ομάδα θα αναπτύξετε την αγάπη σας για τη δημιουργική γραφή, θα στηρίξετε ομαδικά το καθε ατομικό έργο να «ανέβει στη σκηνή», θα γνωρίσετε βιωματικά το σώμα σας δουλεύοντας και μπαίνοντας σε ένα ρόλο, θα μοιραστείτε και θα συζητήσετε την εμπειρία και το βίωμα να μπαίνουμε σε διαφορετικούς χαρακτήρες, προσδοκίες και περιβάλλοντα.

Σε αυτές τις συναντήσεις θα αποκτήσετε νέες δεξιότητες και δυνάμεις, στη δημιουργική γραφή, στο μοίρασμα, στην εμπιστοσύνη, στην έκθεση, στις δεξιότητες και τη δύναμη του φυσικού σώματος, στην υποστήριξη, στην ενέργεια των συναισθημάτων, των εικόνων και της φαντασίας.

Τη συγγραφή θεατρικού έργου συντονίζει η συγγραφέας Χριστίνα Οικονομίδου. Τη σωματική βιωματική αναπαράσταση συντονίζει η Μεγάλη Άρκτος.

Επικοινωνία και πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα 6995328782 & 6973162124.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.