1ος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος «Γιώργος Σεφέρης»
1ος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος «Γιώργος Σεφέρης»

1ος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος «Γιώργος Σεφέρης»


Η Έδρα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Παλέρμο Ιταλίας (Τομέας Ανθρωπιστικών Σπουδών), από κοινού με την Ελληνική Κοινότητα Σικελίας «Τρινακρία» και με τον Εκδοτικό Οίκο Nostos - Edizioni La Zisa προκηρύσσει τoν Πρώτο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος «Γιώργος Σεφέρης».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση και η διάδοση της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας στην Ιταλία και, παράλληλα, η προώθηση και η διάδοση της σύγχρονης ιταλικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Εκτός διαγωνισμού, και κατ’επιλογήν της οργανωτικής επιτροπής, θα απονεμηθεί τιμητικό βραβείο σε μια εξέχουσα προσωπικότητα των ελληνικών γραμμάτων για το σύνολο του έργου της. Ο τιμώμενος συγγραφέας θα είναι ο Κύπριος ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης.

Ο διαγωνισμός διαρθρώνεται σε τέσσερα διαφορετικά τμήματα και συγκεκριμένα ως εξής: α) Ποίηση στην ελληνική γλώσσα β) Διήγημα στην ελληνική γλώσσα γ) Ποίηση στην ιταλική γλώσσα δ) Διήγημα στην ιταλική γλώσσα.

Μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, για ένα και μόνο τμήμα και με ένα και μόνο κείμενο, δόκιμοι συγγραφείς με ήδη αναγνωρισμένο έργο και πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς με μητρική γλώσσα, αντίστοιχα, την ελληνική ή την ιταλική. Τα ποιήματα δεν πρέπει να ξεπεράσουν τους 50 στίχους, τα δε διηγήματα δεν πρέπει να ξεπεράσουν τις 10 χιλιάδες γράμματα. Όλα τα κείμενα ανεξαιρέτως πρέπει να είναι ανέκδοτα.

Τα τρία κείμενα κάθε τμήματος που θα επιλεγούν από τις σχετικές επιτροπές θα δημοσιετούν στο πρωτότυπο και σε ιταλική ή, αντίστροφα, ελληνική μετάφραση σε έναν ειδικό τόμο του εκδοτικού οίκου Nostos - Edizioni La Zisa.

Η επιλογή των κειμένων θα γίνει από δυο διαφορετικές πενταμελείς επιτροπές. Η επιτροπή για τα κείμενα στην ελληνική γλώσσα αποτελείται από τους: Vincenzo Rotolo, επίτιμος Καθ. Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας - Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, Anna Zimbone, τακτ. Καθ. Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας - Πανεπιστήμιο της Catania, Ines Di Salvo, τακτ. Καθ. Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας - Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, Παντελής Βουτουρής, τακτ. Καθ. Νεοελληνικής Λογοτεχνίας - Πανεπιστήμιο της Κύπρου, Κώστας Χατζηαντωνίου, δοκιμιογράφος και συγγραφέας.

Η επιτροπή για τα κείμενα στην ιταλική γλώσσα αποτελείται από τους: Domenica Perrone, επικ. Καθ. Ιταλικής Σύγχρονης Λογοτεχνίας - Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, Donatella La Monaca, επικ. Καθ. Ιταλικής Σύγχρονης Λογοτεχνίας - Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, Alexandra Zambà, ποιήτρια και πρόεδρος του Συνδέσμου Κυπρίων στην Ιταλία «NIMA», Aldo Gerbino, ποιητής και δοκιμιογράφος, Rino Messina, δοκιμιογράφος.

Τα κείμενα θα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικώς εντός της 31ης Ιανουαρίου 2017 στην εξής διεύθυνση: Cattedra di Lingua e Letteratura Neogreca Dipartimento di Scienze Umanistiche Università degli Studi di Palermo Viale delle Scienze - Edificio 12 90128 PALERMO (Italy).

Στο φάκελο, αντί του ονόματος του αποστολέα, θα πρέπει να σημειωθεί ένα ψευδώνυμο. Μέσα θα πρέπει να εσωκλειστεί ένας μικρότερος, σφραγισμένος φάκελος που να εμπεριέχει τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο, mail, δήλωση του συγγραφέα που το έργο που προορίζεται να λάβει μέρος στο διαγωνισμό είναι ανέκδοτο.

Εντός της 30ης Απριλίου, όσοι θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα πληροφορηθούν για τα αποτελέσματα μέσω mail. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επίσης στα εξής website: www.unipa.it/dipartimenti/dipartimentoscienzeumanistiche, www.comunitagrecasicilia.it/, http://www.edizionilazisa.blogspot.it/

Η τελετή βράβευσης θα λάβει χώρο στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο τις 20 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού. Θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, καθ. Ιωάννης Καζάζης. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να απευθυνθεί κανείς στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Η ΕΡΤ και η Εταιρεία Συγγραφέων γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Όλες οι ραδιοφωνικές συχνότητες της ΕΡΑ, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, Παγκόσμια ημέρα Ποίησης, «ακολουθούν» τα ίχνη των ποιητών του κόσμου. Σύγχρονοι και κλασικοί ποιητές, Έλληνες και ξένοι, η μελοποιημένη ποίηση σε όλα τα είδη...

ΝΕΑ
Δύο νέες εκδοτικές προσφορές για τον Μάρτιο από την Alpha Bank

Η Alpha Bank προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, τις εκδόσεις Η ελλαδική ναοδομία κατά τον 12ο αιώνα και Η Νέα Μονή της Χίου. Ιστορία και αρχιτεκτονική (ελληνική και αγγλική έκδοση) με έκπτωση 40%....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: