fbpx
«Από το χειρόγραφο στο βιβλίο»: σεμινάριο εκδοτικής διαδικασίας - παραγωγής βιβλίου στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

«Από το χειρόγραφο στο βιβλίο»: σεμινάριο εκδοτικής διαδικασίας - παραγωγής βιβλίου στον Πολυχώρο Μεταίχμιο


Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 ξεκινά στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στην οδό Ιπποκράτους 118, στο κέντρο της Αθήνας, ένα νέο σεμινάριο για την εκδοτική διαδικασία, που απευθύνεται τόσο σε όσους ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στο χώρο των εκδόσεων όσο και σε όσους θα ήθελαν να μάθουν την πορεία που ενδεχομένως θα ακολουθήσει το χειρόγραφό τους έως την έκδοση.

Η υπεύθυνη Ελληνικής Πεζογραφίας και επιμελήτρια Ελένη Μπούρα και η υπεύθυνη έκδοσης λογοτεχνικών βιβλίων και επιμελήτρια Ειρήνη Χριστοπούλου, μαζί με ειδικούς προσκεκλημένους από όλο το φάσμα της εκδοτικής δημιουργίας, θα αναπτύξουν, σε πέντε συναντήσεις, θέματα όπως:

•Πώς ένα χειρόγραφο γίνεται βιβλίο;
•Τι σημαίνει φτιάχνουμε εκδοτικό πρόγραμμα;
•Ποια είναι τα τμήματα που λειτουργούν εντός ενός εκδοτικού οίκου;
•Πώς επιλέγονται οι τίτλοι που θα εκδοθούν;
•Τι ακριβώς συνεπάγεται η φάση της επιμέλειας του κειμένου (δημιουργική ανάγνωση) και τι η φάση της τυπογραφικής/ορθογραφικής διόρθωσης;
•Τι αφορά η συνεργασία με τους συγγραφείς;
•Πώς επιλέγεται η τυπογραφική του μορφή (σελιδοποίηση) και πώς δημιουργείται το εξώφυλλο;
•Ποια είναι τα βήματα ως την παραγωγή του βιβλίου και ως την τοποθέτησή του στα ράφια του βιβλιοπωλείου;

Το σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 12,5 ωρών, θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, από τις 5:30 έως τις 8 μ.μ., στην αίθουσα σεμιναρίων του Πολυχώρου. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα €155 και στα €140 για φοιτητές και ανέργους. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Ιστορία της ανάγνωσης στον δυτικό κόσμο σε επιμέλεια Guglielmo Cavallo, Roger Chartier.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα πρέπει να το δηλώσουν στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και να επισυνάψουν σύντομο βιογραφικό τους σημείωμα. Στο τέλος του σεμιναρίου παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.