fbpx
«Φως-Ζωή»: Έκθεση με έργα ζωγραφικής του Αλέκου Κυραρίνη και ποιήματα του Δημήτρη Αγγελή στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

«Φως-Ζωή»: Έκθεση με έργα ζωγραφικής του Αλέκου Κυραρίνη και ποιήματα του Δημήτρη Αγγελή στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν έκθεση με έργα ζωγραφικής του Αλέκου Κυραρίνη και ποιήματα του Δημήτρη Αγγελή. Δύο καταξιωμένοι δημιουργοί συμπράττουν και, σε συνεργασία με την επιμελήτρια της έκθεσης Λουΐζα Καραπιδάκη, παρουσιάζουν από κοινού την έκθεση με τίτλο «Φως-Ζωή».

 Η έκθεση, που πραγματοποιείται στην γκαλερί «Χατζηκυριάκος-Γκίκας» της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, θα διαρκέσει ως τις 5 Νοεμβρίου.

Ο Δημήτρης Αγγελής γράφει ποιήματα πάνω στη ζωγραφική του Αλέκου Κυραρίνη, του οποίου οι εικονογραφικές επιλογές κινούνται γύρω από τον εικονογραφικό υπαινιγμό του αμύντωρα του καλού. Ο ζωγράφος ως κατάθεση ψυχής σε μια «εξομολογητική» αφήγηση παρουσιάζει την κυρίαρχη πεποίθησή του, της νίκης του «καλού» και του φωτός ενάντια στο εσωτερικό σκότος. Πίσω από τον συμβολικό τίτλο της έκθεσης «Φως-Ζωή», αναδεικνύει την πνευματική σημασία αυτής της αμφίσημης σχέσης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ποιήματα του Δημήτρη Αγγελή θα παρουσιαστούν σε θεατρικό αναλόγιο τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Θα προλογίσει ο ποιητής Γιώργος Βέης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.