«Ποιητική των τόπων: πόλεις και τοπία»: συνέδριο για τον Βασίλη Αλεξάκη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

«Ποιητική των τόπων: πόλεις και τοπία»: συνέδριο για τον Βασίλη Αλεξάκη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών


Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνουν στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2016 συνέδριο αφιερωμένο στον σπουδαίο συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη. Ήδη από τα πρώτα του μυθιστορήματα ο Βασίλης Αλεξάκης επιλέγει σχολαστικά τα μέρη που εξελίσσονται οι φανταστικοί ή πραγματικοί χαρακτήρες του. Αυτή η γραφή του χώρου θα είναι το αντικείμενο μελέτης του συνεδρίου: «Ποιητική των τόπων: πόλεις και τοπία».

Οι θεματικοί άξονες του συνεδρίου είναι:
•Από το Παρίσι στην Αθήνα και από την Αθήνα στο Παρίσι
•Τόποι καθημερινοί και τόποι αποπροσανατολισμού
•Τόποι μνήμης, τόποι φαντασίας

Παράλληλα με τις ομιλίες, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, στις 6 το απόγευμα, θα προβληθεί η ταινία Ξαφνικός έρωτας, η κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος Tάλγκο από τον Γιώργο Τσεμπερόπουλο (1984), παρουσία του συγγραφέα και του σκηνοθέτη. Επίσης, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στις 3 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας του Βασίλη Αλεξάκη Είμαι κουρασμένος (Je suis fatigué, 1982) και θα ακολουθήσει συζήτηση του συγγραφέα-σκηνοθέτη με το κοινό. Τέλος, από τις 13 έως τις 27 Οκτωβρίου θα εκτίθενται σκίτσα του Βασίλη Αλεξάκη στην καφετέρια του Ινστιτούτου (Σίνα 31, Αθήνα).

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο επανεκδόθηκαν πρόσφατα τα μυθιστορήματά του Θα σε ξεχνάω κάθε μέρα και Τάλγκο, το πρώτο του έργο γραμμένο στη μητρική του γλώσσα που εξακολουθεί ως σήμερα να σημειώνει σπάνια επιτυχία, έχοντας ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 200.000 αντίτυπα. Στις 21 Νοεμβρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο Το κλαρινέτο.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
The Athens Prize for Literature

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, έγινε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αθηναίων....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: