A+ A A-

Το ΕΙΠ συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

Το ΕΙΠ συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών


Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών με εκδηλώσεις προγραμματισμένες από τις εστίες και τα παραρτήματά του.

Στην Αλεξάνδρεια, ένα διαδραστικό φεστιβάλ διοργανώνεται στην Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη. Γλωσσικά παιγνίδια, εργαστήρια και μουσικά δρώμενα προγραμματίζονται από το Βρετανικό Συμβούλιο, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού-Παράρτημα Αλεξάνδρειας, το Ιταλικό Προξενείο, την Πρεσβεία της Λιθουανίας, το Ινστιτούτο Θερβάντες και το Σουηδικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες ανακαλύπτοντας γλώσσες και πολιτισμούς από την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

Αποκορύφωμα της φετινής διοργάνωσης είναι η παρουσίαση, με διαδραστικό τρόπο, από μαθητές των ξενόγλωσσων σχολείων της Αλεξάνδρειας της γλώσσας που διδάσκονται.
Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016.

Το Βελιγράδι υποδέχεται στο Studentski park (Φοιτητικό Πάρκο) την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με έκθεση πολυγλωσσίας και σύνθημα Περισσότερες Γλώσσες – Περισσότεροι Φίλοι. Το πρόγραμμα των κοινών εκδηλώσεων περιλαμβάνει ομιλίες, έκθεση θεατρικών σκίτσων από μαθητές ξένων γλωσσών, καθώς και συναυλίες μουσικών συγκροτημάτων.

Παράλληλα, οι επισκέπτες στο περίπτερο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την παρουσία και επιρροή της Ελληνικής στην Αγγλική γλώσσα. Στο πλαίσιο του προγράμματος «You speak Greek you just don’t know it», θα παρουσιαστούν στο Σερβικό κοινό οι ομιλίες που δόθηκαν στην Ουάσιγκτον, το 1957, από τον τότε Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Ξενοφώντα Ζολώτα και στην Αθήνα, το 2000, από τον καθηγητή John N. Kalaras,. Οι ομιλίες δόθηκαν στα Αγγλικά αλλά αποκλειστικά με λέξεις που έχουν ελληνική προέλευση. Στο περίπτερο του ΕΙΠ προγραμματίζονται επίσης γλωσσικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικους.

Οι εκδηλώσεις στο Βελιγράδι πραγματοποιούνται από την EUNIC Σερβίας σε συνεργασία με το Γραφείο του Συμβουλίου της Ευρώπης, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Σερβία, το Ίδρυμα Erasmus +, τις Πρεσβείες των χωρών της Ε.Ε. και τα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών στο Βελιγράδι.
Studentski park, Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 14:00 -19:00.

Στο Βουκουρέστι, ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής γλωσσικής ποικιλίας, φιλοξενείται στο Μουσείο Ρουμάνου Χωρικού. Οι εκδηλώσεις έχουν θέμα τα στερεότυπα της Ευρώπης, ενώ το κοινό μπορεί να ανακαλύψει τον πολιτισμικό πλούτο της γηραιάς ηπείρου συμμετέχοντας σε παιχνίδια και διαγωνισμούς. Οι συμμετέχοντες καλούνται να επισκεφτούν τα εθνικά περίπτερα, να μαζέψουν τις λέξεις- κλειδιά και, στο τέλος, να κερδίσουν διάφορα βραβεία.

Οι εκδηλώσεις στο Βουκουρέστι αποτελούν πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Ρουμανία και των μελών του κόμβου Ρουμανίας της EUNIC. Φέτος συμμετέχουν: η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ρουμανία, το Ινστιτούτο Goethe, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Τσέχικο Κέντρο, το Τούρκικο Κέντρο «Yunus Emre», το Αυστριακό Πολιτιστικό Φόρουμ, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο «Vito Grasso», το Βρετανικό Συμβούλιο, το Πολωνικό Ινστιτούτο, το Ρουμανικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Cervantes, το Ινστιτούτο Camões, το Ινστιτούτο Balassi και η Αποστολή Wallonie-Bruxelles.

Μουσείο Ρουμάνου Χωρικού, Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016, 11:00 -17:00.

Το ΕΙΠ συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

 

Διαβάστε επίσης
ΝΕΑ
Εργαστήρια επιμέλειας – διόρθωσης κειμένων στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Διάρκεια: 31 διδακτικές ώρες – 9 συναντήσεις • Επιστημονική υπεύθυνη – Διδασκαλία: Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών• Αντικείμενο: Πρακτικές εφαρμογές διόρθωσης κειμένων στο πλαίσιο...

ΝΕΑ
Μαθήματα δημιουργικής γραφής από το Bookoo και τις εκδόσεις Ψυχογιός με τον Αλέξη Σταμάτη

Το Bookoo και οι εκδόσεις Ψυχογιός διοργανώνουν μαθήματα δημιουργικής γραφής σε συνεργασία με τον συγγραφέα και εισηγητή σεμιναρίων δημιουργικής γραφής Αλέξη Σταμάτη. Τα μαθήματα θα γίνουν στο νέο...

ΦΙΛΙΚΑ SITE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ 4 (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ)
11635 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.-FAX: 210-7212307
info@diastixo.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

*  Το email σας:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest iconyoutube iconrss icon

Με την υποστήριξη του diastixo.gr - Designed by: artspr