Παρουσίαση του αφιερώματος «Ιστορίες Μπονζάι για το Σημείο Μηδέν»

Παρουσίαση του αφιερώματος «Ιστορίες Μπονζάι για το Σημείο Μηδέν»


Δεκαπέντε χρόνια από την πτώση των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης στις 11/09/2001, το ιστολόγιο Πλανόδιον - Ιστορίες Μπονζάι σε συνεργασία με τη μηνιαία επιθεώρηση του βιβλίου Books’ Journal παρουσιάζουν το λογοτεχνικό αφιέρωμα «Ιστορίες Μπονζάι για το Σημείο Μηδέν».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:00, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Για το αφιέρωμα μιλούν οι: Ηλίας Κανέλλης (εκδότης της Books’ Journal), Βασίλης Μανουσάκης (συγγραφέας, μεταφραστής & διδάσκων στο Hellenic American University), Ηρώ Νικοπούλου (συγγραφέας, εικαστικός & συνδιευθύντρια του ιστολογίου Πλανόδιον-Ιστορίες Μπονζάι), Νικόλας Σεβαστάκης (συγγραφέας, καθηγητής στο ΑΠΘ), Έλενα Σταγκουράκη (μεταφράστρια).

Διηγήματά τους διαβάζουν οι συγγραφείς: Γιάννης Ευσταθιάδης, Δημήτρης Καλοκύρης, Μιχάλης Μοδινός, Κλαίτη Σωτηριάδου, Γιώργος Χουλιάρας.

Το αφιέρωμα «Ιστορίες Μπονζάι για το Σημείο Μηδέν» που επιμελήθηκαν ο Βασίλης Μανουσάκης, η Ηρώ Νικοπούλου και η Έλενα Σταγκουράκη αποτελείται από τρεις ομάδες μικρών διηγημάτων: α) Διηγήματα που έγραψαν γνωστοί Έλληνες συγγραφείς, β) διηγήματα νέων συγγραφέων και αναγνωστών του ιστολογίου Πλανόδιον - Ιστορίες Μπονζάι , που κατόπιν πρόσκλησης υπέβαλαν μικροδιηγήματά τους και επιλέχθηκαν από κριτική επιτροπή και γ) μεταφράσεις σχετικών με το θέμα διηγημάτων από τέσσερις διαφορετικές γλώσσες.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και το τρέχον τεύχος της επιθεώρησης Books’ Journal, όπου δημοσιεύονται τα διηγήματα που προέκρινε η κριτική επιτροπή του ιστολογίου από τό σύνολο των ελεύθερων συμμετοχών, ενώ στο επόμενο τεύχος της θα παρουσιαστούν τα διηγήματα που έγραψαν γνωστοί Έλληνες συγγραφείς. «Όλα τα διηγήματα, σύνολο 83, που ελπίζουμε να παρουσιαστούν σε ξεχωριστό τόμο στο άμεσο μέλλον, θα δημοσιευτούν σταδιακά από τις στήλες του ιστολογίου μας» σημειώνουν οι υπεύθυνοι του ιστολογίου Πλανόδιον - Ιστορίες Μπονζάι.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Πέθανε ο Άρης Μπερλής

Πέθανε σήμερα ο μεταφραστής, δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Άρης Μπερλής, μία από τις πιο αξιόλογες μορφές των σύγχρονων ελληνικών γραμμάτων. Ο Άρης Μπερλής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1944....

ΝΕΑ
The Athens Prize for Literature

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, έγινε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αθηναίων....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: