fbpx
Πέθανε ο Νικήτας Παρίσης

Πέθανε ο Νικήτας Παρίσης


Έφυγε από τη ζωή ο διαπρεπής φιλόλογος και συγγραφέας Νικήτας Παρίσης. Ο Νικήτας Παρίσης γεννήθηκε στη Σκιάθο και σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως καθηγητής στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει μελέτες, βιβλιοκριτικές και επιφυλλίδες σε περιοδικά και εφημερίδες. Έχει, επίσης, συνεργαστεί στα συλλογικά έργα Μεσοπολεμική και μεταπολεμική λογοτεχνία των εκδόσεων Σοκόλη. Το μεγαλύτερο μέρος από τις μελέτες του που έχουν δημοσιευθεί αναφέρονται σε θέματα της νεότερης ελληνικής λογοτεχνίας.

Έργα του: Κριτικές Δοκιμές (Δόμος, 1987), Μελέτες - Αναγνώσεις (Πατάκης, 1992), Επτά μελετήματα για τον Οδυσσέα Ελύτη (τα τραμάκια, Θεσσαλονίκη, 1997), Λεξικό λογοτεχνικών όρων (ΟΕΔΒ, 2000), Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Τρία διηγήματα. Αναζήτηση της αφηγηματικής λογικής (Μεταίχμιο, 2001, 2η έκδοση 2002), K. Π. Καβάφης, Δοκίμιο ερμηνευτικής ανάγνωσης (Μεταίχμιο 2003), Γιώργος Σεφέρης (Πατάκης, 2008), Τα κόκκινα στραγάλια (διηγήματα, Μεταίχμιο 2008), Θα 'ναι νύχτα και Αύγουστος (διηγήματα, Δόμος 2010), Όλα τα τρώει η σκουριά (Mementum, 2015).

Η Εταιρεία Συγγραφέων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του μέλους της Νικήτα Παρίση καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή της στην οικογένειά του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.