fbpx
Νέο Δ.Σ. για το Συμβούλιο Τριών Θαλασσών

Νέο Δ.Σ. για το Συμβούλιο Τριών Θαλασσών


Στις 21 Μαΐου 2016, μετά από Γενική Συνέλευση, εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβουλίου Συγγραφέων & Μεταφραστών των Τριών Θαλασσών TSWTC (Three Seas Writers &Translators’ Council), όπου εκπροσωπούνται ενώσεις δημιουργών λόγου από χώρες τις οποίες περιβρέχουν το Αιγαίο, η Βαλτική και ο Εύξεινος Πόντος. Το νέο Δ.Σ, που εξέλεξε για τριετή θητεία η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου με έδρα τη Ρόδο, αποτελείται από τους Gino Leineweber (Γερμανία), Πρόεδρο, Γιώργο Χουλιάρα (Ελλάδα), Αντιπρόεδρο, Dalia Staponkute (Λιθουανία), Γενική Γραμματέα, Anna Nasilowska (Πολωνία), Ταμία, Lela Abdushelisvili (Γεωργία), Μέλος και Mesut Senol (Τουρκία), Μέλος, ενώ αναπληρωτές τους στο Δ.Σ. εξελέγησαν (από τις αντίστοιχες χώρες) οι Nina George, Λιάνα Σακελλίου, Antanas Jonynas, Barbara Grzegorzewska, Mañana Dumdbaze και Gonca Özmen.

Tο Συμβούλιο των Τριών Θαλασσών ιδρύθηκε το 1998 σε αντιστοιχία με τον Καταστατικό Χάρτη της UNESCO. Αποτελεί μη κερδοσκοπική οργάνωση που προωθεί την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την αμοιβαία κατανόηση μέσω της λογοτεχνίας μεταξύ λαών των χωρών τις οποίες περιβρέχουν το Αιγαίο, η Βαλτική και ο Εύξεινος Πόντος.

Η Εταιρεία Συγγραφέων είναι ιδρυτικό μέλος του, ενώ καθοριστικό ρόλο για τη δημιουργία του διαδραμάτισε ο γνωστός Δωδεκανήσιος συγγραφέας (και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων) Νίκος Κάσδαγλης.

Tο Συμβούλιο των Τριών Θαλασσών επιδιώκει επίσης την ενίσχυση των σχέσεων λογοτεχνικών φορέων και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, διοργανώνει λογοτεχνικές & πολιτιστικές δράσεις και φιλοξενίες συγγραφέων & μεταφραστών και ενθαρρύνει πρωτοβουλίες στήριξης βιβλιοθηκών και λιγότερο διαδεδομένων γλωσσών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.