fbpx
Αφιέρωμα στον ποιητή και στοχαστή Γιώργο Σαραντάρη

Αφιέρωμα στον ποιητή και στοχαστή Γιώργο Σαραντάρη


To Πολιτιστικό Σωματείο «Γιώργος Σαραντάρης», ο Τομέας Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας ΑΠΘ και η «Τέχνη» Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία συνδιοργανώνουν τιμητικό «Αφιέρωμα στον ποιητή και στοχαστή Γιώργο Σαραντάρη (1908-1941)». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαϊου 2016, στις 19.00, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συμβολή στην ανάδειξη και προβολή του έργου ενός πρόωρα χαμένου και λησμονημένου ποιητή της μοντερνιστικής μας παράδοσης. Ο Σαραντάρης, που μοιράστηκε τη σύντομη ζωή του ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελλάδα, υπηρέτησε την ποίηση και τη φιλοσοφία μεταφέροντας τις σύγχρονες νεωτερικές τάσεις της αισθητικής και του ποιητικού λόγου στο χώρο της ελληνικής διανόησης της γενιάς του ’30. Επιπρόσθετος λόγος του αφιερώματος είναι η υπογράμμιση της ιδιαίτερης σχέσης που είχε αναπτύξει ο ποιητής και στοχαστής με τον πνευματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Στην παρούσα εκδήλωση το πολυσχιδές έργο του Γιώργου Σαραντάρη παρουσιάζουν οι επιστήμονες Μαρία Ιατρού, Βασίλης Αλεξίου, Αλεξάνδρα Δεληγιώργη και ο λογοτέχνης Γιώργος Σκαμπαρδώνης. Ποιήματα του Σαραντάρη διαβάζει ο ηθοποιός Κώστας Καστανάς, μελοποιημένη ποίηση τραγουδά η Νένα Βενετσάνου και ο Κώστας Χατζόπουλος παίζει κιθάρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.